• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Daniel Hodge en Minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina gaan op werkbezoek naar Nederland. De premier stapte gisteren al in het vliegtuig. Morgen vertrekt Martina. Beiden gaan gesprekken voeren met diverse ministers, ministeries en maatschappelijke organisaties.

De Nederlandse premier Mark Rutte, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk, minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans, minister van Economische Zaken Henk Kamp, minister van Justitie Ivo Opstelten en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gaan in gesprek met de Curaçaoënaars. Het duo bezoekt ook de Commissies van Koninkrijksrelaties van zowel de Eerste als de Tweede Kamer.

Investeerders
Aandacht is er ook voor de Nederlands hoofdstad. Premier Hodge praat met de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan en bezoekt ter plaatse een jongerenproject. Hodge houdt verder een lezing op de Technische Universiteit (TU) in Delft. Martina gaat praten met Nederlandse investeerders die belangstelling hebben voor investeringen op het eiland, tevens met de voorzitter van ondernemersorganisatie Midden- en Klein Bedrijf Nederland (MKB Nederland). Martina zal hierbij ook een lezing houden. Cultuur neemt ook een plaats in op de agenda. Zo wordt het theaterstuk ‘Op zoek naar oom Tom’ bezocht, geregisseerd door de Curaçaoënaar Raymi Sambo. Ook wordt een tentoonstelling in Paleis ‘t Loo  over koningin Beatrix bezocht.

8 reacties op “Hodge en Martina naar Nederland”

 1. Hopelijk blijft de huidige regering langer dan 6 maanden, want ze zijn goed bezig, en dan vooral Jardim die echt top is.

  Hodge doet het niet slecht, al vond ik Betrian toch wat doortastender. Die had de Schotte marionet Stella van Rijn nooit laten terugkeren.

 2. precies de huidige groep ministers is redelijk betrouwbaar.
  maar wat krijgen we straks???
  weer Monk, Asjes en Wilsoe????
  aub laat dit niet gebeuren!!!
  ik hoop dat Wiels nu al aan het zoeken is voor betere en betrouwbaarder personeel!!

 3. @Marcus, De huidige ministers vertrouw ik wel, maar wat komt er over 4 maanden?

 4. @Maaskant. Deze heren weten wat ze moeten doen. Maar, vergeet niet het zijn wel ministers van een land. Nederlandse ministers reizen ook business class en maken gebruik van 4 of 5 sterren hotels.
  Geef ze het voordeel van de twijfel

 5. Goed als ze minder luxe gaan reizen. Goed voorbeeld!
  Zoals Hodge al aangaf, hij zit er nog 4 maanden.
  Het laat zich raden wat Nederland gaat zeggen..
  Hebben we over 4 maanden weer Asjes, Wiels en ministers als Wilsoe, Monk?
  We begrijpen uw problemen, maar we willen het nog wel even afwachten.
  Als we nu zaken beloven en straks weer het gescheld hebben, dan hebben we daar geen trek in. We zien het wel….

 6. Beide heren reizen overigens tourist class.

  Wat een verschil met Schotte & co, die overal businessclass heen vlogen en in de duurste hotels verbleven en alles declareerden, zelfs privereizen (zie het artikel op de voorpagina van het AD vandaag) waarbij ze zich er niet voor schaamden schoonfamilie, privefotograaf en het sprekende mantelpak Stella van Rijn mee te nemen.

  En dan nog glashard beweren dat ze mas serka di bo zijn.

 7. geld proberen op te halen, op de knieen en bedelen, ons eiland is op korte termijn niet te redden, en de harde maatregelen gaan niet helpen, ze gaan zo hard zijn dat de economie nog verder in elkaar denderd, dus korte termijn oplossing is;

  “wat er nu gebeurd is en staat, hebben wij niet gedaan maar de vorige regering”, please mogen we extern lenen en niet terug betalen?”

 8. don’t know where to put this but according to the chamber of commerce website Dutch Antilles Express’ registration is discontinued…………anybody know more about this?