• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De kustwacht heeft even ten westen van het eiland wrakstukken gevonden van een vliegtuig. Het vermoeden bestaat dat het gaat om het vliegtuig waarin modeontwerper Vittorio Missoni dit jaar verongelukte. Dat werd niet bevestigd, wel bevestigde de kustwacht dat een onderzoek is gestart.

Eind vorige maand spoelde al een tas aan op de noordkust die door een Duitse toerist is gevonden. De tas bleek afkomstig te zijn van het verdwenen vliegtuig. De vlucht was op 4 januari opgestegen van de Venezolaanse eilandengroep Los Roques op 320 kilometer van Curaçao, kort daarna stortte het vliegtuig neer. Aan boord bevonden zich de couturier, drie andere Italianen en twee crewleden.

7 reacties op “Wrakstukken vliegtuig gevonden bij Westpunt”

 1. Antilliano,

  Het feit dat op Curacao als eerste een koffer is gevonden zegt nog niets over de het daadwerkelijke moment van aanspoelen.

 2. Venezuela ligt ten zuiden van Curacao. Waar was dat vliegtuig onderweg naar toe Sto Domingo of Miami. Kijk dat vliegtuig was voorbij Curacao gevlogen om in zee voorbij de noordkust te zijn gevalen. Want de resten van dat vliegtuig zijn in het Noord/Westen van Curacao gevonden. Ik weet niet hoe snel zo’n vliegtuigje kan vliegen per uur. Dat zijn ook belangrijke informaties.

 3. Mijn vraag is hoe kan dat vliegtuig in de ruimte van Curacao en Bonaire heeft gevlogen zonder dat de Americanen of de Toren op Curacao iets gemerkt heeft. Is dit het bewijs dat er illegale drukstransporten over Curacao vliegen zonder gesignaleerd te worden. Had men vanuit Venezuela de kustwacht van Curacao door geseind waar het vliegtuig onderweg naar toe was. Dit verhaal klinkt een beetje vreemd in de oren. Werken die radars op de Seroe di Muhuma niet efficient genoeg om dit soort vliegtuigen te signaleren. Het heeft 7 weken geduurd eer de wraakstukjes van dat vliegtuig de kust hebben bereikt van Curacao. Kort daarna is het vliegtuig verdwenen uit de radar van Venezuela. Was het een half uur daarna was het een kwartier daarna of wat. Want dan kan je alsnog berekenen hoe ver hij van de kust is verdwenen.

 4. Het is nog altijd VittoriO Missoni.

 5. Waarschijnlijk is het vliegtuig niet lang na het opstijgen in de problemen gekomen, waarna het te water is geraakt.

  De stroming rondom de eilanden is echter niet noordoostelijk, maar west tot noordwest met ongeveer 1 – 1,5 nm per uur.

  Hoe en waarom het ongeval heeft plaatsgevonden is niet zozeer van belang. Vaststellen dat de gevonden wrakstukken van het vermiste vliegtuig komen echter wel en pas wanneer dat is gedaan weten we zeker dat het vermiste toestel daadwerkelijk is verongelukt en dat de passagiers en bemanning hoogstwaarschijnlijk dood zijn.
  Dat laatste is weer van belang voor tal van juridische aspecten.

 6. Antiliano, Je snapt de wet van zwaartekracht toch wel?

  Kleinere stukken zullen minder snel zinken dan een massa. Daarom zonk het gehele vliegtuig in zee terwijl een vliegtuig dat in stukken valt gedeeltes blijven drijven. Daarnaast is er volgens mij verleden jaar nog een motor aangespoelt in Canada!! die met de tsunamie van Japan was meegenomen! Stukje verder dan Bonaire en Curacao

 7. Kom op redactie van Vergeperst.com!

  “De vlucht was op 4 januari opgestegen van de Venezolaanse eilandengroep Los Roques op 320 kilometer van Curaçao, kort daarna stortte het vliegtuig neer.”

  Ik heb dit net op google maps bekeken. Als je een rechte lijn trekt tussen Los Roques en Curacao, dan ligt Bonaire inderdaad precies op de “MOGELIJKE” vluchtroute!

  Wat zijn de geconstateerde feiten tot nu toe:
  1. Langst de kust van Curacao heeft men als eerste een tas uit dit vliegtuig gevonden
  2. Langst de kust van Bonaire heeft men hierna ook een aantal tassen uit dit vliegtuig gevonden
  3. WAARSCHIJNLIJK heeft men nu dus enkele wrakstukken van het vliegtuig gevonden, maar dit nog oficieel bevesitigd worden!
  4. punt 1 en 2 zijn al bevestigd via de inhoud van de tassen en/of naamplaatjes op de tassen!

  We weten allemaal dat ivm de stroming van de zeewater rondom Curacao een Noordoostelijke richting heeft! Te noemen de stroming is redelijk VAN Bonaire NAAR Curacao!

  Als dit allemaal klopt dan kan dit vliegtuig ONMOGELIJK vlak voor de kust van Curacao zijn neergestort en dat er dus tassen uit dit vliegtuig TEGEN de stroming in van Curacao naar Bonaire zijn gedreven!

  Volgens de wetten van de natuur lijkt het mij dus eerder mogelijk dat dit vliegtuig ergens boven de luchtruim van Bonaire al met ernstige problemen kampte! Waardoor het redelijk in de buurt van Bonaire is neergestort! Dit is de enige mogelijke verklaring voor het FEIT dat men tassen afkomstig uit dit vliegtuig op Bonaire hebben gevonden!

  Of is men ergens boven de luchtruim van Bonaire begonnen met het dumpen van bagage en overtollige gewicht omdat men zoals eerder al gezegd al vanaf dat moment al in de problemen zat?

  Vervolgens vraag ik me af, dat als deze scenario waar is, of de wrakstukken van dit vliegtuig helemaal naar Curacao zijn afdreven? Voornamelijk gezien het feit dat men tot nu toe heeft aangegeven dat men redelijk grote wrakstukken heeft gevonden! Waaraan zelfs nog metalen onderdelen eraan bevestigd zijn!

  Zouden deze dan niet redelijk snel naar beneden zinken. Denk aan het ogeluk van Dividivi Air! Hoe snel het toen niet allemaal is gegaan!

  Kortom mensen van de redactie van versgeperst.com ik verwacht meer journalistieke onderzoek en denkwerk van u.

  Vriendelijk gegroet,