• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) heeft de Staten per brief gewaarschuwd dat de regering de akkoorden over de wijziging van de AOV en AWW die tijdens het Nationale Dialoog zijn overeengekomen, negeert. “Van de acht punten heeft de regering er slechts twee overgenomen”, aldus VBC.

Het Ontwerp tot wijziging Landsverordening Algemene Oudersdomsverzekering (Aov) en de Landsverordening Algemene Weduwen en Wezen verzekering (AWW) is gisteren behandeld in de Staten. Premier Daniel Hodge zei maandagavond tijdens de nationale rede dat het de bedoeling is dat de wet per 1 maart wordt ingevoerd.

Vertrouwen
“Het is onbegrijpelijk dat de regering de concrete voorstellen die voortvloeien uit de inspanningen van de werkgevers en werknemers grotendeels naast zich neerlegt”, schrijft VBC aan de Staten. Uitermate vreemd en ondermijnend voor het vertrouwen. De regering spreekt zichzelf tegen en geeft in feite aan helemaal geen aanhanger te zijn van het overlegmodel.” De vereniging doet een beroep op de Staten om de voorstellen van werkgevers en werknemers in overweging te nemen.

Lees hier de brief en het overzicht van de punten die zijn overeengekomen tijdens de Nationale Dialoog:

[scribd id=126602545 key=key-udupruo7nxxoe5om9qr mode=scroll]

2 reacties op “‘Regering legt Nationale Dialoog naast zich neer’”

 1. Nationale dialoog klinkt geweldig, doch is slechts een zoethoudertje.
  Praten doen wij al zeer vele jaren, de neuzen komen nooit dezelfde kant op en er gebeurd dan ook nooit iets zinnigs. Bezuinigingen en korten van de koopkracht vinden zelden veel medestanders. De vorige regering, zie laatste verkiezingsuitslag, deed dat veel beter, maar helaas is ons land nu financieel aan de grond.
  Een dictator zou inderdaad de enige oplossing zijn, wel goed gecontroleerd, maar uiteindelijk maatregelen kunnen nemen zonder dat de meerderheid het er mee eens is..

 2. Waar zijn we in terecht gekomen? Inderdaad elk overleg is onmogelijk. Wat is dit voor een zelfingenomen dictator aan het roer? Binnenkort moeten we elke dag VERPLICHT een rede van hem aanhoren. Dit is / gaat niet goed!