CURAÇAO – Een 31-jarige man is gisteren veroordeeld voor mishandeling van zijn ex. De rechter legde hem 202 dagen gevangenisstraf op waarvan 180 voorwaardelijk. De man had 22 dagen in voorarrest gezeten en is daarom vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

 
In de afgelopen jaren was hij al veroordeeld voor mishandeling, huiselijk geweld, bedreiging en diefstal. In Nederland kregen de man en zijn Curaçaose ex-vriendin een relatie. Hieruit kwam een dochter van vijf jaar voort. In augustus vorig jaar liep de relatie definitief op de klippen. De vrouw was eerder naar Curaçao geremigreerd na een relatiebreuk. Twee maanden na de breuk ontstond er ruzie. De vrouw kreeg op straat enkele vuistslagen. Haar moeder, een buurman en een derde persoon waren getuige van de mishandeling waarbij de vrouw zich met drie klappen verweerde tegen de man.

‘First offender’
De man werd ondanks een fikse strafblad toch als ‘first offender’ veroordeeld. De man was reeds eerder in Nederland veroordeeld. Hij kreeg toch weer een kans van het OM en het gerecht omdat de man nu begeleid wordt door de Stichting Reclassering, en zich aan de daarbij  gemaakte afspraken houd. Hij volgt in dat kader een agressietraining en staat onder begeleiding van een psycholoog.

Veroordeling
De rechter veroordeelde de man vrijwel conform de eis van de officier van Justitie. De rechter veroordeelde hem tot 202 dagen gevangenisstraf waarvan 180 dagen voorwaardelijk, een contactverbod van één jaar, 120 uur taakstraf waarvan 80 uur werkstraf en 40 uur leerstraf met een proeftijd van drie jaar. Hij moet zich verder beschikbaar stellen voor de Stichting Reclassering voor verdere begeleiding en aanpak van zijn agressief gedrag.

6 reacties op “Contactverbod voor mishandeling ex”

 1. wat een lage straf voor mishandeling, komt het op mij over

 2. @ Einstein. Zelfs een Einstein kan het bij het verkeerde eind hebben en bovendien kan iemand niet op Curacao veroordeeld worden voor een in Nederland begaan misdrijf.

 3. @Tineke,

  Het gebeurd overal, alleen hier heeft het nog nieuwswaarde waardoor het in de media komt.

  Hoe dan ook, elk geval van mishandeling is er eentje te veel.

 4. Wellicht heb ik het mis, maar volgens mij vond deze mishandeling plaats in NL door een Nederlandse man. Dussss…….

  Overigens buitengewoon schofterig om je vriendin of vrouw in elkaar te beuken.

 5. @tineke, de grap is dat deze vrouwen zelf ook dit soort mannen kiezen.. normale mannen vinden ze niet spannend genoeg..

 6. Het lijkt wel schering en inslag op Curacou,vrouwenmishandeling.
  My God,leven jullie nog in de middeleeuwen of zo?

  Kom op dames,meer haar op de tanden en sla eens van je af.
  Kom op voor je rechten!