• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Inspectie van het Nederlands Onderwijs heeft op 7 februari het Vespucci College op Curaçao bezocht. De conclusie van inspecteur Uunk was zeer lovend: ‘Het Vespucci College presteert hoger dan de gemiddelde Nederlandse Middelbare School’. 96 procent van de leerlingen is in 2012 geslaagd.

De hele dag is Uunk in gesprek geweest met leerlingen, ouders en docenten om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van de school. Deze gesprekken zijn door beide partijen uitermate positief bevonden.

Score
Op alle kwaliteitsindicatoren scoort het Vespucci College ruim voldoende tot goed. Bovendien heeft de inspectie aangegeven dat bij de school niet alleen een fijne en veilige sfeer heerst tussen leerlingen onderling, maar ook tussen leerlingen en personeel. Het schoolbestuur heeft laten weten zeer trots te zijn op de bevindingen en streeft ernaar over vier jaar als excellent te worden bestempeld.

Tussentijds
Het Vespucci College biedt onderwijs aan op maat, leerlingen kunnen tussentijds in- en uitstromen naar het onderwijs in Nederland. Op deze manier biedt de school niet alleen onderwijs voor leerlingen die maar een korte tijd verblijven op Curaçao, maar ook voor leerlingen die er langer verblijven of permanent wonen.

8 reacties op “‘Vespucci presteert beter dan Nederlandse School’”

 1. aan henki en sander wil ik toevoegen (want wat ze schrijven klopt helemaal) dat deze kinderen ook nog eens van goede milieus komen en meer tijd hebben om zich aan hun school te wijden ipv aan hongergevoelns, het ontwijken van klappen en gangs in de buurt etc

 2. ook in vergelijking met nederlandse privescholen?
  Ik vind het een beetje een kromme vergelijking dit

 3. @aisha, vraag maar aan wiels hoe het zit want hij heeft onderwijs 2 jaar onder zijn hoede gehad en volgens mij niets meer gedaan dan alleen de naam van PSC te veranderen

 4. heeft er natuurlijk ook mee te maken dat deze school geld heeft voor materialen en andere scholen niet. Hoe kun je goed onderwijs geven als je geen geld meer krijgt voor boeken en werkboeken en meubilair etc etc? Iedereen kan er van leren, maar wel reeel blijven. Uiteraard scoren scholen met mega veel geld stukken beter dan scholen met minder of geen geld. Deze school heeft denk ik meer geld zelfs dan een gemiddelde NL school….

 5. Henki heeft gelijk, maar er is ook op zo een kostbare school meer aandacht en tijd voor de leerlingen.
  De andere scholen zouden toch ook een lesje hiervan kunnen leren!!!
  maar ouders moeten zich altijd blijven bemoeien met de prestaties van hun kinderen!!

 6. schoolgeld verplichten zodat de ouders wel interesse hebben als hun kinderen leren of niet.Reken maar erop dat de ouders van deze school waar hun kinderen op zitten wel controleren als hun kind in de boeken zit om te leren.
  want als ze blijven zitten kosten dat Pa of Ma weer een zak met geld.

 7. Wie betaald, die bepaald…

 8. Dit is nu eens goed nieuws!! Hoog IQ (tijdelijk……?) op het eiland, studeren, een gouden toekomst! Aan die mensen zou Curaçao juist straks wat hebben …………