DokmaatschappijCURAÇAO – De openbare vergadering uitgeroepen door de coalitie over ‘Aankoop van een gebouw door CPA voor 2.2 miljoen’, is afgesloten met een ordevoorstel om de commisarissen van havenbedrijf CPA te ontslaan. De fractie van PAR stemde tegen: “we willen meer bewijs zien.”

“Er is geen twijfel dat de coalitie van Pueblo Soberano, MAN en MFK een enorme schade hebben aangebracht aan Curaçao. De PAR heeft op alle manieren geprobeerd hen zo snel mogelijk naar huis te sturen. Uiteindelijk moest Curaçao deze regering twee jaar verdragen. De regering is naar huis gegaan maar hun commissarissen in bijvoorbeeld CPA zijn wel gebleven”, zegt Armin Konket van de PAR.

SOAB
“Dat kabinet Hodge drastische maatregelen moet nemen voor het volk van Curaçao is te danken aan het desastreuze beleid van de vorige regering. Dit geldt ook voor het werk dat zij hebben gedaan in onze staatsbedrijven”, vindt de PAR. Het bewijs is volgens de PAR te vinden in de rapporten die het SOAB heeft gemaakt over de verschillende staatsbewijzen.

Taxatierapport
“De parlementsvergadering ging echter over de aankoop van het gebouw door CPA voor 2.2 miljoen gulden. Het enige document dat in de vergadering werd gepresenteerd was een taxatierapport. Onze fractie heeft diverse malen tijdens de vergadering gevraagd of er meer documenten zijn en het antwoord was dat er geen waren”, meldt Konket. “Op basis van dit taxatierapport kon de fractie van de PAR niet tot de conclusie komen dat er sprake was van diefstal of malversatie.”

Keus
De fractie van de PAR heeft minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling gevraagd of hij meer informatie heeft. “Zijn antwoord was dat hij nu gegevens aan het verzamelen is om een zogenaamde business case op te stellen om vast te stellen of dingen fout zijn gegaan. De PAR had geen andere keus dan tegen het ordevoorstel, om de commissarisen van CPA te ontslaan, te stemmen”, meent Konket.

4 reacties op “PAR wil meer bewijs inzake gebouw CPA”

 1. @#Sander, je bent alle andere statenleden vergeten die dit allemaal hebben toegestaan..

  en dan nog mensen zoal Cijntje, Terry Hernandez, de familie van der Dijs, familie dos santos

 2. Dat Schotte nog steeds ongestraft rond loopt?
  hij heeft helemaal geen schaamte gevoel…
  Deze man hoort in caprilles of bonfutura thuis niet in het parlement’!!!!
  samen met Cooper, Wilsoe, Monk, constancia, Asjes..
  Wie ben ik vergeten??

 3. Natuurlijk moet de onderste steen boven komen, het zou wel makkelijk zijn de baasjes nu naar huis te sturen zonder dat hun reilen en zeilen openbaar gemaakt wordt.

 4. Laat de commesarissen maar zelf die 2.2 miljoen betalen