• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jellinek Retreat wil de schade vergoedt krijgen die het gevolg is van de sluiting van de kliniek, op 1 januari. Een van de initiatiefnemers van de kliniek, zakenman Jacob Gelt Dekker, wil het ministerie van Economische Ontwikkeling en de inspecteur Gezondheid aansprakelijk stellen, meldt NOS.

Dekker zegt dat de problemen met de luxe ontwenningskliniek zijn ontstaan doordat het ministerie en de inspectie langs elkaar heen werkten. “Het ministerie van Economische Ontwikkeling werkt jaren aan medisch toerisme en maakt daarvoor een tariefontheffing mogelijk, maar tegelijkertijd doet het ministerie van Gezondheid er alles aan om buitenlanders te weren”, zegt de zakenman aldus NOS.

Diploma’s
Een probleem was ook dat het lang duurde voordat de diploma’s van de artsen in de kliniek werden erkend. Omdat die erkenning lang op zich liet wachten, kreeg de kliniek een ernstige berisping van de inspecteur. Gelt Dekker zegt dat er ook tegenwerking is geweest van verzekeraars die klaagden over het in rekening brengen van luxe verslavingszorg. “Maar dat is volstrekt onjuist. De patiënten betalen die zelf. Van een behandeling van 14.000 euro wordt 7000 euro door de patiënt zelf betaald.”

3 reacties op “Jellinek Retreat wil schadevergoeding”

 1. Kom op zeg Jacob GD!

  Leg de schuld bij wie het hoort. Jellinke had gewoon zijn zaakjes op orde moeten hebben en dat is de taak van hun management.
  Een goede kwaliteit van zorg is zowieso de beste reclame voor je medische toeristen.
  En zeg nu eerlijk, hoe moeilijk is het nu om aan de lage curacaose eisen te voldoen.

  De inspectie heeft percies gedaan wat zij hoort te doen: Misstanden aan de kaak stellen.

  En dat het niet betalen door verzekeraars jullie niet de das om heeft gedaan is een leugen. het is uit meerdere bronnen naar buiten gekomen dat er niet goed met de aanvragen bij verzekeraars is omgegaan en jullie daardoor failliet zijn gegaan. dit heeft de inspectie later nog bevestigd.

  zo smerig om dit op curacao af te schuiven

 2. Weet de heer Dekker nu nog niet dat je hier nóóit op de overheid kan rekenen? Enkel loze praatjes en niks doen dan wel hun eigen zin doordrammen. Schadevergoeding, hahaha. Mijn persoonlijke mening is trouwens wel, dat de verslaafden dit zelf over zich hebben afgeroepen en dan ook maar zelf de (in dit geval toch erg hóge) financiële gevolgen moeten dragen en niet u en ik. Dat geld is er trouwens ook niet.

 3. De patiënten betalen die zelf. Van een behandeling van 14.000 euro wordt 7000 euro door de patiënt zelf betaald.”

  Wie betaalt de andere helft dan?
  Verzekeringsgeld kun je maar een keer uitgeven. De zorgverzekeraars moeten hun andere klanten ook kunnen helpen.