• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ministerie van SOAW, directie van ICE-Caribbean en Shirlan’s Services en het management van Interact hebben vorige week een werkconferentie gehouden voor 27 vertegenwoordigers van verzorgingsinstellingen. Hier namen docenten, cursisten en andere belangstellenden aan deel.

Het doel van de werkconferentie was om van gedachten te wisselen over de huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen de bejaardenverzorging op Curaçao. Daarnaast moesten alle neuzen in dezelfde richting staan om de noodzaak tot samenwerken te benadrukken, het bewustzijn hiervoor op gang te zetten en stage- en arbeidsplaatsen te verkrijgen voor twintig cursisten. Dit traject, praktische bejaardenverzorging, is een onderdeel van het SEI-project ‘Rumbo pa Trabou’ (koers naar werk) en heeft als doel werkzoekenden op te leiden en begeleiden naar een arbeidsplaats in de zorgsector.

Project
Het project duurt zes maanden en is vorige maand gestart. Tijdens het project komt een  theoretisch en praktisch gedeelte aan bod. Voorafgaand aan dit hoofdtraject was er een voortraject (4 – 21 december 2012) met als doel: deelnemers begeleiden, vormen en bewuster te maken van hun huidige situatie. Hierdoor moeten de deelnemers gemotiveerd raken om hun levenspatroon te veranderen ten goede van henzelf en degenen waarvoor ze verantwoordelijk zijn.

Getuigschrift
De cursisten zullen bij een succesvolle afronding van de Praktische Training Bejaardenverzorging Niveau 2 een erkend getuigschrift van New Horizons ontvangen. Aan dit traject nemen achttien personen deel. Voor meer informatie omtrent het project kan contact opgenomen worden met Rumbo pa Trabou aan de Molenplein z/n via telefoonnummer 462-3370 of 4623337.

www.versgeperst.com