• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De economische activiteit in de zeventien eurolanden is in februari weer harder gekrompen. In de drie maanden daarvoor was juist sprake van een minder harde afname. Dat blijkt uit een eerste meting van de inkoopmanagersindex (PMI), die vandaag is gepubliceerd door onderzoeksbureau Markit.

De index daalde van 48,6 in januari tot 47,3 in februari. Hiermee duidt de index al anderhalf jaar op een daling van de activiteit. Een stand onder de vijftig duidt op economische krimp. De verschillen tussen de landen waren opnieuw groot. In Duitsland groeide de activiteit nog altijd, maar wel op een lager tempo. De krimp waarvan in Frankrijk al sprake was, was in februari nog sterker. Ook buiten de twee grootste economieën van de eurozone nam de economische activiteit af, maar wel minder hard dan in Frankrijk.

Teleurstelling
“Een versterkte krimp in februari is een teleurstelling”, stelt hoofdeconoom bij Markit Chris Williamson in een bijgevoegde verklaring. “Ondanks de daling van de PMI zal de krimp in het eerste kwartaal van dit jaar minder groot zijn dan de 0,6 krimp in het laatste kwartaal van 2012. Een daling van 0,2 tot 0,3 procent lijkt waarschijnlijk.”

© Novum

1 reactie op “Krimp economie eurozone verdiept weer”

 1. Als Brussel de economie in Nederland niet ziet herstellen,waarom willen zij dan het uitgangspunt van 3 % op de begroting gehandhaafd blijft.
  Wij schenken Brussel elk jaar zo,n 900 miljard euro,zodat zij verder kunnen met hun speeltjes.
  Zoals vooraf investeren in Servie in nieuwe autowegen vanuit Hongarije, landbouw subsidie,mislukte projekten zoals viaduchten in Spanje zonder autoweg en ga zo maar door.
  Als je veel geld krijgt van iemand anders dan is gemakkelijk uitgeven ( verkwisten)
  Laat onze kabinet maar eerst zorgen voor een stabiele economie,huizenmarkt,en investering in de bouw voordat ze Brussel hun zin geven..
  De banen motor moet weer draaien zodat er weer geconsumeerd wordt en de economie
  weer op stoom komt..
  Dit is ook in het voordeel van Brussel want bij een florerende economie kun je ook meer aan bijdrage vragen.Onze kabinet en Brussel zitten wat dit betreft op een lijn,laat de burger maar betalen zodat wij onze veluws parelhoen kunnen blijven eten.