• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij een drugsinval in Guyana heeft de douane in uitgeholde boomstammen een lading van 317 kilogram cocaïne ontdekt die op het punt stond naar Nederland te worden verscheept. Het is één van de grootste drugsvangsten in de geschiedenis van het land.

 
De antinarcoticabrigade van de Zuid-Amerikaanse republiek meldt de arrestatie van vier mannen, onder wie een Nederlander. De inval gebeurde dinsdag al, maar raakte nu pas bekend. Details over de aangehouden man konden donderdagochtend nog niet worden verstrekt door de Nederlandse ambassade in Suriname, die ook bevoegd is voor Guyana. De drugs hadden een straatwaarde van meer dan 15 miljoen euro, melden Guyaanse media.

Herkomst
De container met het hout was afkomstig van het bedrijf Guyana Timber Products, dat een zagerij heeft in het dorpje Soesdyke, dertig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Georgetown. Volgens lokale bronnen staat de zaak op naam van een Nederlander, die echter twee jaar geleden al overleed.

Onder de loep
De Guyanese autoriteiten hielden het bedrijf al langer onder een vergrootglas, onder meer omdat het houtkapvoorschriften geregeld met de voeten trad. Begin februari had de bosbouwcommissie de zagerij daarom al een tijd laten sluiten.
Guyana, het westelijke buurland van Suriname, is al geruime tijd een doorvoerhaven voor cocaïne. De drugs worden aangeleverd vanuit Colombia en Brazilië en worden doorgesluisd naar landen in Europa, Azië en Afrika.

© Novum

3 reacties op “Nederlander vast in Guyana na vondst 317 kilo coke”

  1. Betreft het hier een Nederlander van Surinaamse afkomst of een Surinamer van Nederlandse afkomst ?

  2. Zeker weten dat er geen sprake is van verslaafde en/ of criminele termieten? Want als je die allemaal een voor een moet gaan veroordelen ben je nog wel even bezig! 🙂

  3. In plaats van levenslang kunnen rentenieren wordt het een lang verblijf in een Guyanese gevangenis.