• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie heeft gisterochtend twee mannen uit een bus gehaald bij een bushalte aan de Schottegatweg. De mannen worden verdacht  van diefstal en overtreding van de vuurwapenwet op 3 januari in een woning in Juan Domingu bij Mahuma.

Het gaat om een 22- en 25-jarige man. Op het moment van de arrestatie had één van de verdachten een jachtgeweer bij zich. De politie heeft vervolgens huiszoekingen verricht in de woningen van de verdachten in Siberie en de Savaan. In het huis in Siberie hebben agenten munitie aangetroffen voor vuurwapens. In het andere huis is niets bijzonders gevonden.

Schoten
Op de dag in kwestie kreeg de politiecentrale om 00.54 uur een melding binnen dat drie gewapende mannen probeerden om een huis binnen te dringen. Bij aankomst van de patrouille hoorden agenten een geluid vanaf het dak, alsof iemand op het dak liep. De agenten zagen dat een gewapende man op het dak liep. De politie gaf direct het bevel om daar te blijven, maar de man begon gelijk te schieten op de agenten.

Arrestaties
De agenten schoten terug, maar wisten de man niet te raken. Intussen zetten de andere verdachten een vluchtpoging in. De politie-eenheid startte een grondig onderzoek op het terrein van de woning. Onder een container op het terrein hadden twee mannen zich verstopt. De achttien- en 25-jarige man zijn direct in de boeien geslagen. Het onderzoek van het Overvalteam leidde gisteren tot de arrestatie van twee andere verdachten in deze zaak.

1 reactie op “Verdachten diefstal gearresteerd bij bushalte”

  1. Die bus was nu juist op weg om ze naar het werkkamp Papiagrad (Siberië) te brengen! Las trouwens net ergens dat het daar tot zo’n 70 graden onder nul kan vriezen 🙂