• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Vandaag deelt Toin van de Mosselaar zijn brief aan directeur Wesley Kook Selikor over de aanhoudende vliegenplaag bij Kokomo Beach, die volgens Mosselaar veroorzaakt wordt door Landfill.

Geachte heer Wesley M. Kook,

Naar aanleiding van weer een enorme vliegenoverlast mail ik u bij deze, zoals in mei 2012 en november 2012, hebben wij, en andere bewoners in de buurt, een enorm toenemende vliegenoverlast op Vaersenbaai bij Kokomo Beach. Ik mail u uit oprechte bezorgdheid.

Op dit moment vliegen de vliegen letterlijk je mond in !
Ik ben weer op de Landfill wezen kijken. Ik zal deze keer de foto’s niet rond sturen, iedereen en hopelijk ook U moet zelf maar gaan kijken en conclusies trekken.

Mogelijk door de carnavalsperiode is er op erg grote oppervlakten het afval (al weer geruime tijd) niet meer afgedekt.
De Hygiënische situatie op de Landfill is verschrikkelijk !

Ik hoop dat u niet zoals de laatste keer alles ontkent, maar als verantwoordelijke Directeur de situatie zelf onder ogen neemt en niet alleen van de plaatselijke verantwoordelijke zijn mening per telefoon aan hoort, zoals de laatste keer.

De GGD heeft de gehele in situatie in november goed onderzocht en kwam toen tot de conclusie dat er niet genoeg werd afgedekt en dat er te veel afval open en bloot in de zon lag te rotten.

De situatie explodeert weer per dag. Toeristen en bezoekers lopen weer boos weg! Eten is inmiddels zo goed als onmogelijk, maar gewoon zitten ook al niet meer, de vliegenoverlast is weer buiten elke proportie. We zitten op nog geen 2 km in vogelvlucht van de Landfill en de wind komt van daar rechtstreeks naar ons en neemt de vliegen als eerste mee naar de Vaersenbaai en omgeving. Als u niets onderneemt zal binnen de korste keren dit hele gebied rond de Landfill van Curaçao een erg grote vliegenplaag moeten ondergaan met alle gevolgen van dien.

Het is nu woensdag 20 februari 2013, 14.40 uur PM, alstublief neem drastische maatregelingen en laat alle onafgedekte plekken op de Landfill per omgaande met man en macht goed afdekken.
We zitten nog steeds in het toeristisch hoogseizoen. Cruisetouristen bellen taxi’s om weer weg te kunnen, dit is verschrikkelijk voor ons.

Zowel het CTB als de PSV verzoek ik hierbij ook om te doen wat binnen hun bevoegdheden en mogelijkheden ligt.

Wij vertrouwen echter nog steeds op een ingrijpen, per direct, door u, heer Wesley Kook als Managing Director van Selikor c.q. Landfill.

Alltijd verblijvend voor meer informatie,

Met hartelijke groet,

Toin van de Mosselaar

7 reacties op “Ingezonden: Hygiënische situatie Landfill”

 1. Toin. Het is toch maar een tijdelijke oplossing door alles onder de grond te dekken. Men moet er ook stil bij blijven staan aan de bodemvervuiling. Hebben jullie niet goed gekeken naar al die bodemvervuilingen door Shell/Rebellen in Africa. Als wij op Curacao zo door blijven gaan met vuil onder de grond te dempen zal de volgende generatie zich met grote probleem geconfronteerd raken. Laat de bestuurders vanaf nu beginnen naar andere oplossingen te vinden voor dit probleem. Ik raad u aan een bezoek te brengen op de vuilstortplaats dan kan jij met eigen ogen aanschouwen wat er daar gaande is. Je wordt er walgelijk van dat stand daar ter plaatse. Laat de bestuurders beginnen plannen te maken voor een verbrandingsoven voor Curacao. Broeders dit kan zo niet verder. Laten wij ophouden om het vuilprobleem te verdoezelen maar oplossen.

 2. Selikor heeft correct ingegrepen op de Landfill. Er is goed afgedekt en de vliegenoverlast is meteen nagenoeg helemaal weg.
  Selikor, heer Kook, bedankt voor het snel en goed ingrijpen !

 3. @YWN,

  je hebt gelijk!!
  deze familie vd mosselaar heeft zich ook aan allerlei millieu regels bezondigd.
  en die vliegenplaag is daar al jaren!!!
  dus hij kon het weten, toen hij daar begon.

 4. Beste heer van Mosselaar,
  Misschien moet u ook even naar u zelf kijken, even alles op een rij:
  – U heeft mangroves weggehaald om een parkeerplaats te creeren.
  – U geeft feesten tot laat in de avond waarvan de hele buurt last van ondervindt, geluidsoverlast noemt men dat.
  – Uw tent heeft de lichten aan s’avonds waardoor schilpadden gedesorienteert raken.
  – U heeft een stuk grond verhoogd en een afwateringskanaal tot het minimum gebracht, dit zorgt er voor dat het regenwater nog nauwelijks langs uw tent de weg kan vinden tot zee. Dit is wachten op grote problemen met de eerst grote regenbuui.
  – In tegenstelling van andere strand tenten die wel recyclen, doet Kokomo dat niet, dus 98% van uw afval gaat naar de landfill waar het toedraagt aan uw eigen vliegenbende. De andere 2 % vlieg het water in en vervuilt de oceanen. Daar doet u ook niets aan.

  Maar wanner het u in de portemonee raakt, dan gaan we wel klagen. U moest zich schamen na al die eigen overtredingen.
  YWN

 5. rare romeinen di belgen !!

 6. Hr. van de Mosselaar ik leef mee met uw vliegende situatie. Op Sunset Heights hebben we ook dagen met heel veel vliegen (kippenfarm), maar het zal niet zo erg zijn als bij u. Je kan op dit eiland aankaarten wat je wilt op welk gebied dan ook, er gebeurt toch NOOIT iets aan, je krijgt zelfs eigenlijk nooit antwoord. Hoeveel tienduizenden guldens per maand verdient deze genoemde directeur? Oh ja, vergeet u uw afvalstoffen bahlasting vooral niet te betalen, want anders, grr.

 7. Beste Toin van de Mosselaar, het is goed dat jullie deze probleem weer onder aandacht brengt van de regering zodat er snel naar oplossingen gezocht kan worden voor dat mil;ieuprobleem op landfill.Toen ik op vacantie was op Curacao ben ik zelf het probleem gaan bezichtigen op de Landfill. Het was een verschrikking, smerige stank en bodemvervuilend. Toen de tijd heb ik ook gereageerd met advies geld in te zamelen voor het plaatsen van een verbrandingsoven om vuil te verbarnden op Curacao. Maar tot nu toe nog geen actie gezien van geen enkele regering. Als er niet snel een ander oplossing komt voor dit probleem dan zal al dat gif zich in de boden verspreiden en dan hebben wij op Curacao een giga probleem met veel grotere strekking dan die van de Shell. Ik raad jullie aan om dit probleem ieder keer weer te blijven aankaarten bij de regering van Curacao.