• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op de luchthaven van Paramaribo is gisteren een hoogzwangere drugssmokkelaar gearresteerd. In de ruimbagage van de Surinaamse (23), die onderweg was naar Schiphol, zijn 157 bolletjes cocaïne gevonden. De douane vond ook een langwerpig pakket cocaïne, dat zij in haar vagina wilde verstoppen.

Volgens een woordvoerder van de Surinaamse politie is het zeer uitzonderlijk dat een hoogzwangere vrouw op heterdaad wordt betrapt. “Drugssmokkelaars brengen wel vaker pas vlak voor het instappen de drugsbolletjes in. Tijdens de vlucht zelf worden die soms ook weer verwijderd, want comfortabel reizen is het zeker niet. Vlak voor de landing wordt de drugs dan weer ingebracht.”

Politiecellen
De jonge vrouw zit vast. Het Openbaar Ministerie beslist binnenkort wat er verder met haar gaat gebeuren. Surinaamse politiecellen hebben geen voorzieningen voor zwangere vrouwen, bevestigt de woordvoerder. “Wij zetten ons wel in om het zwangere gedetineerden zo draaglijk mogelijk te maken. Mocht het nodig zijn, dan kan de vrouw onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis worden gebracht. Haar ongeboren kind is onschuldig, dus daar zal zeker niets mee gebeuren.”

Minder opvallend
Volgens waarnemers is er een duidelijke trend bij Surinaamse drugsbendes om steeds minder opvallende personen als koeriers in te zetten. Zo werden onlangs ook al drugs aangetroffen in de rolstoel van een mindervalide passagier en in de luier van een baby. Dezelfde dag nog werd op de luchthaven van Paramaribo ook ruim een kilo cocaïne ontdekt in de dubbele bodem van een koffer van een 35-jarige vrouw, die eveneens Schiphol als eindbestemming had. Ook zij werd aangehouden.

© Novum

2 reacties op “Hoogzwangere drugskoerier gepakt in Paramaribo”

  1. Dacht dat je als hoogzwangere niet mocht vliegen, maar ik ben een man… 🙂

  2. Ik dacht al waarom lopen sommige vrouwen toch zo raar. Toch handig zo’n ‘binnenzak’ 🙂