• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Met groot succes hebben zes scholieren van de Rooms Katholieke Middelbare Technische School (RK MTS) hun afstudeerproject ‘Telematica’ afgerond. Tijdens een videogesprek met minister Omayra Leeflang hebben de scholieren maandagochtend hun eindpresentatie gegeven.

Vanuit de ‘Gouden Kamer’ in Fort Amsterdam luisterde de minister aandachtig naar de presentatie over ‘transmissielijnen’ en ‘videoconference’ van de zes scholieren. De minister was zeer onder de indruk en feliciteerde de scholieren na afloop van de presentatie. “Ik ben trots op jullie, jullie zijn de toekomstige leiders van ons land.” Ook gaf de minister haar complimenten aan de leerlingen vanwege het feit dat zij de Nederlandse taal goed beheersen. Aan het eind bedankten de scholieren Omayra Leeflang hartelijk voor haar tijd en inzet.

Innovatie
“De minister is al vanaf het begin bij het project betrokken geweest. Zij stelde geld beschikbaar voor de aankoop van apparatuur voor het vak Telematica. Toen de zes leerlingen de minister benaderde voor een videogesprek, ging zij meteen akkoord. Zij vindt het prachtig dat er een ontwikkeling is op dit gebied. Omayra Leeflang is zeer vereerd om deze innovatie van zo dichtbij mee te mogen maken”, laat Humphrey Inacio, docent Telematica, weten.

Feest vieren
De scholieren zijn na twee maanden hard werken afgestudeerd en zodoende verlieten zij vrolijk het lokaal om feest te vieren. “Er komt een vervolg op deze projecten. Andere scholieren zullen het overnemen en gaan onder andere kijken hoe je het beste een videogesprek kunt voeren met iemand in het buitenland”, gaat Humphrey Inacio verder.

Sneller communiceren
Op het eiland is het nog niet gebruikelijk dat bedrijven en organisaties met elkaar contacten via videogesprekken, terwijl het bijvoorbeeld in Europa wel de normaalste zaak van de wereld is. Deze zes scholieren kwamen met hun afstuderen op het idee om dit onderwerp aan te snijden met als doel dat het hier ook vaker gebruikt gaat worden. “Met deze techniek kan er zoveel sneller gecommuniceerd worden”, zegt de docent ter afsluiting.

www.versgeperst.com