• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag richt John Baselmans het woord aan premier Daniel Hodge die gisteren een nationale rede gaf aan het volk.

Geachte heer Hodge,

In uw nationale rede afgelopen maandag vroeg u de bevolking om vertrouwen te hebben.
Meneer Hodge, nu wil ik u even een spiegel voorhouden.

1. U zit met uw regering op stoelen zonder één stem van het volk. U bent daar geplaatst via een vuil politiek spel waar de bevolking geen weet noch inbreng in had. Het idee van een zakenkabinet is niet slecht maar alles werd langs het volk om gedaan zonder hun in te lichten tijdens de verkiezingen. Het simpele feit bestaat dat er nu geen democratisch gekozen regering in het Fort zit.

2. Als men als burger uw Fort opbelt krijgt men een medewerker(ster) aan de telefoon die vertikt een andere taal te spreken dan Papiaments. Als burger hoeft ondergetekende u er toch niet op te attenderen dat er een Landsverordening bestaat; officiële talen, 28ste maart 2007, 14-6-2007 (P.B. 2007, no. 39) en 10-10-2010 (A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87). Deze zegt, ondergetekende citeert; Artikel 2. De officiële talen zijn het Engels, het Nederlands en het Papiamentu. Dat maakt dat uw personeel sterk in gebreke blijft en zelfs volgens ondergetekende strafbaar en discriminerend.

3. Als u en uw medewerkers, inclusief parlement niet eens brieven, faxen of mails beantwoorden over onze jeugd en kinderen, om welke redenen dan ook, is het voor ondergetekende als burger moeilijk aan te nemen dat u geloofwaardig bent. Deze manier van handelen bevestigd direct het sociaal beleid wat al 25 jaren beloftes zijn maar absoluut geen acties.

Heer Hodge, hoe kan ondergetekende als burger van het land Curaçao vertrouwen hebben in wat u doet met uw eigen volk? Als uw mensen inclusief u brieven uit het hart en ziel geschreven niet beantwoorden. Brieven die gaan over onze jeugd en kinderen, namelijk onze toekomst. En als uw beleid alles omvat wat geld is, maar zeer weinig op sociaal gebied, en alles wat jeugd links laat liggen, dan is er weinig redenen om u en uw mensen geloofwaardig te vinden. U denkt simpel puur aan geld, niet aan de mens en de jeugd. Kortom niet aan onze toekomst! En dat heer Hodge is een zeer kwalijke zaak.

U beloofde de burgers een ‘paradijs’ in het einde van uw rede. Een woord dat alleen een luchtverplaatsing was uit uw mond, daar u niet weet wat een paradijs is. Een paradijs staat of valt niet met geld en bezit. Een paradijs bestaat uit begrip, menselijkheid en liefde. Een paradijs is ‘samen’ voor het goede opkomen en dat zijn duidelijk niet uw plannen noch die van de vorige regeringen.

Toch hoopt ondergetekende, als burger van land Curaçao eens wat menselijks te mogen zien vanuit de politiek. Laten we hopen dat de democratie weer eens terug zal keren op dit eiland. Met deze brief hoopt ondergetekende uw ogen te openen dat niet alleen ondergetekende maar een groot deel van de bevolking weinig of geen heil ziet in uw manier van werken en zeker niet die van de achterliggende politiek. We zijn mensen, we zijn geen zaak en zeker geen beleggingspapieren!

Met de meest positieve energie wil ondergetekende u veel wijsheid toewensen met een vriendelijke bandabousche groet,

John Baselmans

14 reacties op “Ingezonden: ‘Wij zijn mensen, meneer Hodge’”

 1. Bazelaar kan na 30 jaar op het eiland nog geen woord papiamentu praten. Integendeel, hij eist op hoge toon van de Kurazolenjos dat hij in het nederlands wenst aangesproken te worden. Als dhr. Baselmans nog een greintje respect voor het gasteiland en haar bewoners zou kunnen opbrengen is het niet uitgesloten dat hij serieus genomen wordt door de Yu di Korsou. Maar helaas, Baselmans mag blaten zo vaak en zoveel hij wil, maar 98 % van de autochtone bewoners zullen hem toch niet serieus nemen.
  Dat wordt dus voor Blatemans tot St.Juttemis blaten. Bé éé eeeé.

 2. Ik kan me echt niet voorstellen dat er nog iemand is die naar Dhr. B. luistert ergo serieus neemt. Sorry hoor.

 3. @ John. Als je vele werk een averechtse uitwerking heeft, wat je alleen jezelf kan verwijten, moet je iets anders verzinnen. Echt waar.

 4. @Baselmans. Ik reageer met mijn volledige naam. Ik denk dat de heer Baselmans veel eigendunk heeft. Welke regering (in een democratisch land als Curacao) kan regeren zonder meerderheid. Dan doet het er niet toe of de ministers op de lijst hebben gestaan. De heer Wiels heeft aangetoond zindelijker te denken, dan de heer Schotte deed in 2010. de heer baselmans zou (na zoveel jaren op Curacao gewoond te hebben) m,eer vertrouwen moeten hebben de Yu Korsow. Give hodge and his crew the benefit. Ze hebben al veel goeds gedaan, zeker nu blijkt wat voor puinhoop Schotte c.s. hebben achtergelaten.

 5. Hoe meer ik van deze reacties krijg weet ik dat ik het bij het rechte einde heb. Dat wil zeggen dat er nog veel werk verricht moet worden om zaken eens te gaan zetten voor de burger en de kinderen.

  Mijn dank aan u allen (achter fake namen) voor uw open en eerlijke mening.
  We go on with our mission!

 6. @rignald. Zit dat zo?????? dan moet hij echt wel ophouden met baselen.

 7. @marcus, Baselmans is teleurgesteld dat er geen PS-MFK-MAN regering meer is want ze hadden hem een baantje als oppergouverneur van Banda Bou beloofd. Taken? hele dag niets doen.. Salaris 20.000 p/m plus 20 procent toelage

 8. De heer Baselmans bazelt zoals gewoonlijk. Een aantal politieke partijen, die gezamenlijk de meerderheid vormen in de Staten van heetbloedig Curaçao, heeft deze regering gemachtigd om namens hun het land te regeren. De Hodge en zijn (vak) ministers hebben de opdracht de rommel van Schotte c.s. op te ruimen en dat kost tijd.
  De heer Baselmans realiseert zich blijkbaar niet, dat door zijn gebazel, hij steeds minder steun krijgt. Hij zou positiever moeten zijn or…………….

 9. Het wordt steeds erger met deze man, hij lijkt wel seniel!

 10. Heer Baselmans u begint met :

  ” 1. U zit met uw regering op stoelen zonder één stem van het volk. U bent daar geplaatst via een vuil politiek spel waar de bevolking geen weet noch inbreng in had. Het idee van een zakenkabinet is niet slecht maar alles werd langs het volk om gedaan zonder hun in te lichten tijdens de verkiezingen. Het simpele feit bestaat dat er nu geen democratisch gekozen regering in het Fort zit” .

  Dit staat absoluut borg voor het feit dat je dan op de andere punten ook geen antwoord krijgt, en daar mee doe je afbreuk aan hetgeen je hoopt te bereiken.

  Ik zie de samenhang ook niet zo tussen de verklaring van Hodge en het ingezonden stukje proza.

 11. Helaas is de bevolking afhankelijk van vrijwilligers zoals jij. Het heeft niet zoveel zin energie te verspillen aan de gobiernu met haar ambtenaren apparaat. Heb net weer twee nieuwe banden moeten kopen voor mijn auto. Niet omdat de banden versleten waren, maar omdat het binnenwerk kapot is gegaan als gevolg van onze geweldige wegen. Geloof me, ik ga niemand bellen en ik ga voor geen enkel loket staan. Je moet goed nadenken waar je enegrie in wilt stoppen.

 12. Ik herhaal aan de heer Baselmans wat ik eerder al zei: de wijze waarop u kritiek uit is zo emotioneel en irrationeel, dat, hoewel de kritiek grond heeft, het geen hout meer snijdt. Ik denk John, dat je er zelf debet aan bent dat je brieven en smeekbeden niet meer beantwoord worden. Het valt me nog mee dat je in dit stuk niet begonnen bent over de door de overheid georganiseerde vergiftiging van het volk door het drinkwater…
  Laat verder gezegd zijn dat als men van Curacao een paradijs wil maken, er ook veel, heel veel centen gegenereerd zullen moeten gaan worden!

 13. Een stuk uit het hart gegrepen! Het is toch enkel één grote poppenkast hier op dit eiland?
  De een kan nog beter ouwe hoeren dan de ander, ènkel dat maar …….

 14. John, Bravo……. !!