• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – St. James School of Medicine (SJSM) op Bonaire heeft na het bericht op onder andere Versgeperst.com over erkenning van de school, een brief gestuurd aan minister Jet Bussemaker (Onderwijs). De advocaat van de school vraagt of de minister in de media het een en ander kan toelichten.

“Het ministerie van Onderwijs is niet degene die de deuren sluit van de St. James School of Medicine (SJSM) op Bonaire. De SJSM heeft van de Amerikaanse Educational Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG) drie jaar de tijd gekregen, maar is er niet in geslaagd een positief oordeel te verkrijgen”, zo luidde het persbericht van het ministerie van Onderwijs dit weekend.

Wetsartikelen
“Wilt u zo goed zijn om middels een tweede verklaring aan de media de wetsartikelen te citeren waarvan u meent dat Saint James School of Medicine Bonaire onder de Wet Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek (WHW) valt?”, vraagt advocaat Lex Gonzales aan de minister. “Wilt u zo goed zijn daarbij aan de media een kopie te geven van de brieven van de Amerikaanse instelling ECFMG aan uw ministerie waaruit blijkt dat niet uw ministerie maar ECFMG heeft bepaald dat de SJSM uiterlijk 1 oktober 2013 erkend moet zijn door Nederland om in de Amerikaanse International Medical Education Directory (IMED) geregistreerd te blijven?”

[scribd id=126212109 key=key-298bout4nrxthhpmh5xy mode=scroll]

www.versgeperst.com