• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Onder Surinaamse Nederlanders heerst veel onduidelijkheid over de inhoud van de initiatiefwet Personen van Surinaamse Afkomst (PSA). Dat bleek zondag tijdens de vervolgconferentie van het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO): PSA van initiatiefwet tot wet. Dat meldt De Ware Tijd.

De conferentie van het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) werd gehouden in een zaal van Stichting Shanti in Amsterdam Zuid-Oost. De PSA regelt de wettelijke status van Surinamers in het buitenland.

Onderwerpen
Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over: Welke gevolgen heeft de wet PSA op mijn Nederlandse uitkering? Wanneer treedt de wet in werking? Welke rechten krijg ik allemaal, krijg ik een dubbele nationaliteit? Wat is het verschil tussen een PSA-kaart en PSA-status en wat zal de PSA-kaart kosten? Allemaal vragen waarop ook inleider Hugo Fernandes Mendes en de panelleden Owen Venloo, Lachman Soedamah, Ryan Tewari en Mahin Jankie geen afdoend antwoord op konden geven.

Laatste conferentie
Op zondag 3 maart organiseert het SIO de laatste conferentie over de PSA. Dan komt Rotterdam aan de beurt. Eerder is deze conferentie in Utrecht gehouden. SIO heeft vorige week de eerste versie van de bevindingen naar De Nationale Assemblee en de regering gestuurd. Na 3 maart wordt een definitieve versie opgestuurd.

1 reactie op “Veel onduidelijkheid over initiatiefwet PSA”

  1. Dat is dan weer eens een vruchtbare bijeenkomst als je geen antwoorden krijgt, haha.
    Zal toch wel iets lekker te eten zijn geweest, ja toch? 🙂