CURAÇAO – Zeventien mensen stonden gisteren terecht voor verdenking van drugsbezit. Alle verdachten waren gearresteerd op Hato. Enkelen daarvan zijn inmiddels veroordeeld. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De oudste van de verdachten is 58 jaar. Vlak voor oud en nieuw werd hij opgepakt met 65 bolletjes cocaïne in zijn bezit. Als reden gaf de man op dat hij schulden had. De man was zeven keer eerder veroordeeld voor het transporteren van verdovende middelen, voor het eerst in 1988. De Officier van Justitie (OvJ) eiste 24 maanden, de rechter koos voor vijftien maanden cel. Een 36-jarige Curaçaoënaar die in Duitsland woon, kreeg een jaar gevangenisstraf omdat hij met 180 gram coke naar Nederland wilde. De drugs was verstopt in twee bussen deodorant. Hij zou er 2000 euro voor betaald krijgen.

Eigen gebruik
Een 28-jarige man moest 90 dagen brommen waarvan de helft voorwaardelijk. Hij had honderd gram hasj en twintig gram marihuana geïmporteerd. Volgens eigen zeggen was dat voor eigen gebruik. Een andere ‘grootverbruiker’ (28) werd veroordeeld vanwege het bezit van 110 gram marihuana. In Nederland was hij al twee keer eerder veroordeeld. De verdachte kreeg een half jaar cel.

Familiebezoek
Een vrouw (25) werd aangehouden vanwege het bezit van een kilo hennep in een potje haarcrème. Ze zou er duizend euro voor gekregen hebben. Conform de eis van de OvJ veroordeelde het gerecht haar tot negen maanden cel. Een 23-jarige vrouw was op familiebezoek op Curaçao en had een blikje zalf meegenomen op andermans verzoek. Daarin bleek echter 130 gram marihuana te zitten. De rechter ging mee in de eis van de OvJ en veroordeelde haar tot 90 dagen cel, waarvan 45 voorwaardelijk.

1 reactie op “Veroordelingen wegens drugsbezit”

  1. Hé, zijn de taakstrafjes tijdelijk uitverkocht, haha ?
    Maar nieuwe sollicitanten voor ‘gratis langer verblijf op Curaçao’ kunnen uit dit artikel wel nieuwe ‘verstopideeën’ opdoen of juist nu die niet meer.