• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De luxe verslavingskliniek Jellinek Retreat heeft haar deuren gesloten, zo weet Dutch Caribbean Business. De kliniek kan de touwtjes niet meer aan elkaar knopen sinds de Nederlandse verzekeringsmaatschappijen de behandelingen van Jellinek op Curaçao niet meer dekken.

Patiënten vinden volgens de site de kosten van 600 euro per dag te hoog om uit eigen zak te betalen. Al snel na de opening van de kliniek in 2009 werden er Kamervragen gesteld over de kosten van de behandelingen. De Kamer wilde weten wat er met particulier geld en wat met overheidsgeld betaald werd.

Luxe
De luxe kliniek behandelde voornamelijk ondernemers, hoogopgeleide professionals en medici. Jellinek startte zelfs een speciaal programma voor jongeren. Het programma richtte zich vooral op jong volwassen die kampen met overgewicht, ADHD, somberheid en depressie.

Inspecteur Gezondheid Jan Huurman in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer 2:

7 reacties op “Jellinek Retreat Curaçao sluit deuren”

 1. Als de lonen betaald worden volgens het Curacaose CAO dan is dat inderdaad te duur. Zelf de pensioenen wil men gaan aanpassen aan de Curacaosesalarisnormen. Waarom niet 600 Curacaosegulden per/dag voor opname in zo’n kliniek,volgens mij is dat beter haalbaar voor de verslaafden uit Nederland toch. Zo kan Curacao ook andere rijke verslaafden uit Amerika en Europa tijdelijk opvangen om af te kicken op Curacao. Grote artistiesen vliegen toch allemaal naar het buitenland om af te kicken. Waarom niet een gekwalificeerde afkickcentra financieren op Curacao.

 2. @HC
  Het waren zeker niet allemaal “verslaafden” die daar kwamen. Heel veel overspannen mensen, idd sommigen die alcohol en/of drugsverslaafd waren.
  Mijn vriendin was nl 1 van de verpleegkundigen daar. Je gaat echt niet voor je lol 10u vliegen om zo anonym mogelijk in een kliniek te gaan zitten.
  Niet te gauw oordelen over de medemens. Overal zit een verhaal achter.

 3. Misschien kunnen we er een kliniek voor corrupte politici voor maken.. Macht is ook verslavend toch Cooper, Wiels en Schotte?

 4. Beter is natuurlijk om helemaal NIET verslaafd te raken !
  Deze Mesen kosten gemeenschap zo wie zo al handen vol geld !
  Hij of zij die bewust aan de drugs gaan hoeven wat mij betreft niet met gemeenschapsgeld
  hun verslavings probleem proberen op te lossen.

 5. jammer voor de werkende ydk! Neemt de werkloosheid nog meer toe.

 6. Heel erg jammer want het was een perfekt concept, maar zeker gezien het personeel dat er rondliep, psycholoog, psychiater, verpleegklundigen, kok bedienend personeel enz is 600 natuurlijk niet hoog.
  Overigens zijn er meer van deze ‘retreats’, Mexico o.a. maar ook de Canarische eilanden om een klein vb te noemen. Dus je zou kunnen denken dat ‘ondernemers, professionals etc dit gemakkelijk zouden kiunnen betalen.
  Liggen in een ziekenhuis in Nederland kost meer dan 600 pd als je dat zelf zou moeten betalen natuurlijk.

 7. Jammer, want het is goed werk.
  600 euro per dag is alleen belachelijk hoog.