• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op uitnodiging van premier Daniel Hodge heeft een afvaardiging van stichting GreenTown Curaçao afgelopen vrijdag haar plannen toegelicht. De premier was geïnteresseerd in de stand van zaken rond het idee van een derde stadsdeel voor Willemstad op de locatie van Raffinaderij Isla.

De stichting heeft prof. dr. Jacques van Dinteren van Royal Haskoning DHV een eerste onderzoek laten doen naar de voorwaarden waaronder een dergelijke ontwikkeling kan plaatsvinden. Met medewerking van ondernemingen rondom het Schottegat is gekeken naar de toekomstmogelijkheden als de ISLA wegvalt.

Strategie
GreenTown heeft daarop de wensen van deze bedrijven op elkaar afgestemd. Die strategie, gecombineerd met onderzoek naar de logistiek en marktkansen, leidde tot de conclusie dat een dergelijk nieuw stadsdeel een sterke economische impuls voor Curaçao zal betekenen. Dit heeft GreenTown op duidelijke wijze in een brochure vervat die de premier in ontvangst heeft genomen.

Banen
De Nederlandse hoogleraar schat dat het GreenTown project 10.000 tot 16.000 nieuwe arbeidsplaatsen gaat opleveren. Nadat Van Dinteren de uitkomsten van het onderzoek aan de premier, Secretaris Generaal Stella van Rijn en een aantal medewerkers had toegelicht, heeft Andrés Casimiri, voorzitter van de stichting, de ideeën verduidelijkt aan de hand van de eerste stedenbouwkundige schetsen van Studio Acht Caribbean Architects.

Plannen

De premier en de anderen waren zeer geïnteresseerd in de presentaties. Premier Hodge gaf echter aan nu niet op de plannen te kunnen ingaan. Het kabinet wil zich eerst verdiepen in de uitkomsten van het rapport van Ecorys die de effecten en mogelijkheden van een aantal alternatieven voor Isla diepgaand heeft bestudeerd. Afhankelijk van de beslissingen die dan worden genomen, kan bij een sluiting van de raffinaderij verder worden gesproken over nieuwe invullingen als van GreenTown. Op de website staan onder ‘publicaties’ het rapport van Royal Haskoning DHV en de kleuren brochure.Op de foto Sinuhe Oomen, vicevoorzitter, en Andrés Casimiri, voorzitter van stichting GreenTown Curaçao, premier Daniel Hodge en prof dr. Jacques van Dinteren.

www.versgeperst.com