• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie moest gisteravond uitrukken naar de Haitiweg waar een schietpartij had plaatsgevonden. Bij aankomst trof de patrouille de 38-jarige Clayton Faustino Alberto aan die geen teken van leven gaf. Getuigen verklaarden tegenover de politie dat zij schoten hoorden en het slachtoffer op de grond aantroffen.

Het slachtoffer, een inwoner van Buena Vista, is bezweken aan meerdere schotwonden. Op de plek van delict zijn er meerdere hulzen gevonden. De reden van de schietpartij is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak en het lichaam is in beslag genomen.

Tips
De politie vraagt iedereen die meer informatie heeft over deze schietpartij dit te melden bij de recherche. De recherche is tijdens kantooruren te bereiken op 8666-219, 8666-221 en 8666-222. Alarmnummer 911 is 24 uur per dag bereikbaar. Het telefoonnummer 108 is bereikbaar voor anonieme tips.

13 reacties op “Schietpartij met dodelijke afloop”

 1. @jan, ga eerst je eigen straatje schoonvegen of vind jij dit wel stoer.. Gangland in Curacao!

 2. @ Jan Ik wou toch even kwijt dat er op jouw retorische vraag: “Is Holland beter dan?” eenvoudig en ondubbelzinnig geantwoord kan worden: ‘JA.’ Allereerst is het aantal moorden in 2012 32 per 100.000 personen hier op Curacao. Dat is meer dan in Colombia, Mexico of Pakistan, om maar wat landen te noemen (en daar heersen civiele conflcten!!!). Ten tweede wordt het alarmnummer 112 in Nederland wel opgenomen. Als dat nummer e e n uur niet bereikbaar is geweest, dan is dat nationaal nieuws. Hier in Curacao zou er dan elke dag in de krant moeten komen te staan dat 911 weer niet eens werd beantwoord. Als je nou zegt: “Goh, als je het in Nederland zoveel beter vindt, rot dan op naar je eigen land”, dan wil ik je wel even meegeven dat Nederlanders die zoiets zeggen tegen bijvoorbeeld Curacaoenaars of Turken, versleten worden voor racisten…

 3. Ik vraag me af waar zijn de schreeuwers en de beterweter Nu gebleven??Vandaag en niet gisteren is het tijd te handelen in plaats van steeds te kijken naar wat die Ander gedaan heeft zoveel onzin uitkramen en weinig Daden tot nu toe.Priorität is nu meer doen dan alleen maar bang maken het is net alsof geschreewd word ik schiet maar dan wordt er geaaid en bedankt voor al je schlechte daden bravo dat doe je goed jonge ,je mag het herhalen en je blijft los lopen tot er een andere gek je te slapen legt !!!
  Viv Le Justice

 4. Nou, welcome to the club zou ik zeggen. Ik ging klacht indienen na verkracht te worden en bedreven meet de dood door diezelfde personen. Ik moest plaats aanwijzing doen, had het kenteken van de auto, wees ze het huis aan van die personen, had allemaal smssen met de bedrijgingen en had verklaring van de persoon die me na de verkraching hielp. Voordat ik kon vertrekken van de recherche bureau, moest ik nog van de hoofd van de recherche horen dat ik de cel in kon als het ooit bleek dat ik valse aangifte had gedaan. Ik vraag me af of hij zijn eigen familie dat zou zeggen als een van ze verkracht waren…

  Hierna heb ik ook meerdere keren gebeld nadat er nog meet bedrijgingen binnen kwamen op mijn mobiel. Ik kreeg nooit meer iemand te pakken bij de recherche bureau en ben nooit meet gecontact door ze.

  Als slachtoffer werd ik behandeld alsof ik de crimineel was en kan best goed begrijpen waarom mensen geen klachten meer gaan indienen omdat het toch geen nut heeft. Als ik nou de verkrachter wel zou doodschieten, dan zou ik wel opgepakt worden.

  Lang leve onze justitie!

 5. @Verontrust, wat moet Den Haag volgens jou dan doen?
  Alsof het in Holland beter is, de crisis brengt criminaliteit met zich mee, ook in Holland!

  Den Haag wil dat jij het zelf probeert in plaats van elke dag te jammeren om Den Haag dit Den Haag dat.
  Als jij liever Latino’s in jou bedrijfje aan het werk ziet dan Curacaoenaars, wat let je dan om naar ”Latino-landen” te verkassen? Daar ligt toch jou doelgroep?
  Kijk, op dit soort dingen zal ”Den Haag” jou wijzen.

  Wat jij gezaaid had oogst je nu!

 6. Na 2 ervaringen met de politie moet ik ook zeggen dat ik weinig met ze op heb..
  Geval 1 nadat hele huis is leeggeroofd. Politie meent dat ik hetzelf heb gedaan… Ik had namelijk zelf met een koevoet mijn deur opgemaakt en alle dure dingen meegenomen waaronder ook aantal dingen met zeer weinig waarde maar met emotionele waarde.

  geval 2. weer ingebroken. Politie weet mij leuk te vertellen dat ze precies weten wie de dader is echter omdat ik deze persoon niet letterlijk heb zien inbreken kunnen ze niets doen.

  In beide gevallen heb ik ook 112 gebelt en werd er beide keren niet opgenomen!

 7. Weer 2 moorden in het weekend, Navarro en OM met stoere taal over zero-tolerance en krachtige aanpak criminaliteit, maar dan weer burgers die geen aangifte kwijt kunnen (briefje sturen dan maar. prullenbakken zat op buro), en continu berichten over hele busloads Boys in Blue, SKS-Bruinhemden, VKC en nog een paar paramilitaire afkortingen die zowat dagelijks zeeeer strenge (ook zero-nog wat) verkeerscontroles houden. Troepen in overvloed,dus ? Heerlijk, verwelkomend, ehhh veilig en Bon Bini-achtig.
  Ik begrijp dus dat het goed gaat op mijn Korsou, Dushi Tera.
  Misschien een idee als ik een constructief meedenk : bij volgend bezoek gratis aanbieden aan deze behoeders van de rechtstaat : workshop werkdiscipline en timemanagement + dubbele Cooperconditietest met hindernisbaan nabij kamp Suffisant.
  Maar nu…. werk aan de winkel…… effe weer boeven vangen in Mokum e.o. Te despues….

 8. Gebeurt ook in Nederland 112 bellen storing probeer het later nog eens hoor je dan.
  Leg er iemand met hardproblemen op de grond.

 9. De reakties op deze moord zijn nog verontrustender dan het artikel waarop gereageerd wordt. Als zelfs bedreigd worden met wapens geen reaktie van de politie oplevert dan is het bar gesteld met de rechtsstaat. Curacao is diep gezakt sinds de jaren zestig toen de eerste(!) bankoverval werd gepleegd. DEN HAAG DOE IETS!!!!!

 10. @Naamloos: afgelopen 45 jaar heb ik Uw ervaring vele malen persoonlijk mee gemaakt. Tegenwoordig doe ik geen aangifte meer, al zijn er doden gevallen. Of je wordt niet te woord gestaan, of je wordt zelf als een boef behandelt. Mijn advies: los je problemen zelf op, indien nodig met geweld, en houd verder je mond.
  Per slot van rekening: politie mensen zijn ambtenaren en wat kan je daarvan verwachten?

 11. @naamloos.
  Helaas waar, ook daar vaak werkmentaliteit van lik mijn vestje, maar waar niet?
  Volgende keer maar eens een half(ge)bakken pizza meenemen, wie weet helpt dat 🙂

 12. Advies: verhaal zelf feitelijk en uitgebreid opschrijven, afgeven aan balie en separaat nog aangetekend versturen. Nu is er van het hele voorval natuurlijk bij politie “niets bekend” en formeel is dat ook zo want ze waren er niet… Zet dat erbij en zet er ook bij dat het formeel als klacht behandeld moet worden. Baat het niet, schaden kan het ook niet. Iemand gaat het op zijn bureau krijgen en doorschuiven..doorschuiven..doorschuiven.. Hou ons hier op de hoogte van het verloop…

 13. De recherche is te bereiken tijdens kantoor uren en 911 24 uur per dag, laat me niet lachen! Ik kreeg vorige week een wapen op me gericht, maar dat liep gelukkig goed af. 911 gebeld en na TIEN MINUTEN werd de telefoon nog niet opgenomen. Toen naar Otro Banda, waar ik ruim 2 uur heb zitten wachten om aangifte te doen. Hierna kreeg ik de mededeling, dat er onvoldoende personeel was. De volgende dag terug gegaan en weer geen recherche aanwezig! Ik heb mijn telefoonnummer achter gelaten voor het geval ze wel een keertje tijd hebben. Tot nu toe, 2 weken later, nog steeds geen reactie. De dader loopt natuurlijk nog gewapend rond. Deze Politiemensen zijn helaas niet serieus….