• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vrouw van de vermiste Amerikaanse viceconsul James Hogan moet een jaar en een dag een Amerikaanse cel in. Ze is veroordeeld voor het tegenwerken van de speurtocht naar haar man. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie gisteren bekendgemaakt.

Na haar gevangenisstraf komt ze twee jaar onder toezicht te staan. Hogan verliet op 24 september 2009 te voet zijn woning op Curaçao. Toen hij een dag later niet op zijn werk kwam, begonnen agenten uit de Nederlandse Antillen, Nederland en de VS een grote zoektocht. Ze vonden zijn met bloed besmeurde kleren op een strand. Ook troffen ze een flink keukenmes met bloedsporen aan.

Verklaringen
Het bloed bleek van Hogan te zijn. In het water werd later zijn mobiele telefoon gevonden. Van Hogan zelf ontbreekt ruim drie jaar later nog steeds elk spoor. Abby Beard Hogan (50) heeft haar verklaringen over de verdwijning keer op keer aangepast, bleek tijdens het proces. Eerst zei ze dat zij en haar man een ruzie hadden gehad, daarna werd dat een klein meningsverschil over een nieuwe baan voor James. Bij een volgend gesprek met agenten verklaarde ze dat hij juist goedgehumeurd het huis had verlaten.

Buitenechtelijke relatie
Enkele uren na zijn vertrek spraken de viceconsul en zijn vrouw ongeveer drie minuten telefonisch met elkaar, maar Abby zei tegen agenten dat ze toen half sliep en zich daarom niets kon herinneren. Na gesprekken met agenten wiste ze in totaal ruim 300 e-mails van haar mailadres. Verder verzweeg ze tegen de politie dat ze een buitenechtelijke relatie had.

2 reacties op “Vrouw verdwenen James Hogan de cel in”

  1. @ A. Mossel. Zegt het begrip “Doofpot” je iets?

  2. Wat Wat! is er toch gebeurd met het politie onderzoek.