CURAÇAO – De Staten van Curaçao hebben de aankomende week weer een volle agenda. De Centrale Commisie vergadert onder meer over het ziekenhuis en de Ouderdomsvoorziening. In de openbare vergadering wordt onder andere gesproken over de decompressietank en FEFFIK.

Morgen wordt de week geopend om 09.00 uur met een presentatie van de Raad van Bestuur van SEHOS, over de ontwikkelingen bij het algemeen ziekenhuis van Curaçao. Verder wordt er gepraat over het reisvoorstel voor het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO) volgende maand.

CPA en SOAB
Dinsdag om 09.00 uur wordt de openbare vergadering van 4 februari hervat, waarin verschillende punten met de ministers besproken worden. De minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina, moet zich verantwoorden over de aankoop van een gebouw door CPA voor de som van 2.2 miljoen gulden en de minister van Financiën José Jardim over het SOAB-rapport inzake de huurcontracten van de regering. Ben Whiteman, minister van Gezondheid, Milieu en Natuur wordt aan de tand gevoeld over het project Zencity.

Ouderdomsvoorziening en druktank
De dag erop praten de Statenleden vanaf 09.00 uur in de Centrale Commissie over de ‘Ontwerp-landsverordening tot wijziging van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering en de Landsverordening Algemene Weduwen- en wezenverzekering’. Donderdag is het tijd voor een openbare vergadering over hoe het proces is gelopen om te komen tot de decompressietank bij SEHOS met de minister Whiteman. Vrijdag komt minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport Rubia Bitorin aan het woord over het beleid en de problemen bij Fundashon pa Edukashon i Formashon di Fishi i Kapasitashon (FEFFIK).

www.versgeperst.com