• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) lijkt een nieuwe beschermvrouwe in de Tweede Kamer te hebben, nadat Ineke van Gent de kamer achter zich liet vorig jaar. Wassila Hachchi van D66 kaartte in het eerste debat met minister Ronald Plasterk de vervuiling door Raffinaderij Isla en de lekkage bij Jan Kok aan.

“Het eerste debat met minister Plasterk van Koninkrijksrelaties is achter de rug. Natuurlijk ging het debat over Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Maar ook over de benodigde samenwerking tussen deze partners en Caribisch Nederland”, meldt Hachchi op haar facebookpagina. “D66 heeft onder andere aandacht gevraagd voor de Isla raffinaderij en de lekkage van afgelopen najaar bij de zoutpannen Jan Kok.”

Oostpunt
“Ook heb ik gevraagd of Nederland bereid is kennis en kunde te delen met partnerland Curaçao gezien de bedrijfseconomische ontwikkelingen van de Oostpunt met gevolgen voor de natuur, in het bijzonder het koraal. Het koraal is van grote waarde voor het toerisme, als deze goed beschermd wordt”, schrijft het Kamerlid. “Verder ben ik blij te lezen dat na, aandringen van D66, inmiddels vier nieuwe gebieden als internationaal beschermd wetland aangewezen zijn op het eiland, de zogeheten Ramsar status.” Oostpunt en de vervuiling door Raffinaderij Isla staan op de agenda voor de volgende Rijksministerraad op 15 maart.

2 reacties op “Raffinaderij en Oostpunt op agenda Rijksministerraad”

 1. Al weer zo’n bemoeizuchtige tante die alleen vragen stelt om maar iets te vragen.
  Wat wil ze eigenlijk?
  Curaçao bemoeit zich toch ook niet met de vervuiling in Nederland? Of moet er in de RMR maar eens vragen gesteld worden over de toegenomen vervuiling op straat en natuurgebieden in Nederland?
  Als ze problemen heeft met b.v.het Asfaltmeer laat ze dan de Shell maar aan gaan klagen, dan doet ze nog eens iets goeds. D66 bla bla bla.

 2. Had graag meer hierover willen lezen. Misschien een link of 2 erbij doen?