• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina heeft een bezoek gebracht aan Stimul-IT. Martina werd bijgepraat over lopende projecten en activiteiten van de stichting. Beide partijen zien goede mogelijkheden om economische groei te realiseren door verdere technologische ontwikkelingen.

Volgens beide partijen staat de ICT-infrastructuur van Curaçao er goed voor vergeleken met de rest van de Caribische regio. Het Ministerie had Stimul-IT dit jaar verzocht om extra aandacht te vestigen op crossmedia, content en ICT. Vorig jaar organiseerde Stimul-IT daarom een conferentie over crossmedia, gevolgd door het project Apps4Curaçao. In drie workshops werden leken ingeleid in de basisbeginselen van apps. In maart staat deel 2 van Apps4Curacao gepland. Dan gaan ontwikkelaars aan de slag om een app te ontwikkelen, echter is het ook toegankelijk voor digibeten.

3 reacties op “Martina en Stimul-IT willen economische groei”

 1. @Wachtende, ik bedoel de zeekabels van en naar Curacao en de regio. In dat web zit Curacao redelijk goed voorzien naar meerdere kanten. Lokaal… weet er alles van. Ben ook Scarlet “genieter”.

 2. @ Philippe Maaskant
  Internetverbindingen : als die dan maar NIET van SCARLET zijn ……….
  Scarlet belooft de klant TOT een aantal mB en geeft vaak maar 10% van het beloofde èn bovendien vele minuten per uur telkens helemaal GEEN internetsignaal., refresh, etc…… Maar ja,. dat mag vertelt Scarlet lachend, er staat toch ook TOT, grrrr. En niemand van de ‘overheid’ doet er iets aan deze malafide praktijken! Actie!

 3. ICT kan inderdaad een goede stimulans zijn voor Curacao. Wat CTEX bijvoorbeeld gaat neerzetten en de vele internetverbindingen naar de regio bieden kansen.

  Het is dan wel een voorwaarde dat we deze initiatieven omarmen en niet frustreren zoals onze grootste-partij leider Wiels van de regeringspartij (!) PS dat deed. Dat soort geluiden denderen nog jaren door.

  ICT bedrijven die zich op Curaçao willen vestigen zullen weten hoe Wiels omging met Ctex. Wiels zei in de Centrale Staten Commissie vergadering (jawel, onder parlementaire onschendbaarheid) dat Ctex een criminele organisatie was. Ook geloofde hij niet dat de Venezolaanse president Chávez achter het plan zal staan dat een datacenter aangestuurd door Amerikanen hun gegevens zal verwerken. Dat is geen fijne start voor een ICT ondernemer en je vraagt je af of Chávez misschien al een rol speelde…

  Laten we bidden dat we dat soort geluiden over 4 maanden niet terug krijgen.
  Ellende wordt lang onthouden en werkt soms 200 jaar later nog door….