• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is de taak van de voetbalbond om de jeugd te beschermen. Dit stelt Jean Francisca, voorzitter van de Federashon Futbòl Kòrsou (FFK), in het Antilliaans Dagblad. Deze week ontstond ophef over jeugdspeler Abdiel Pinedo, die wordt verdacht van een gewapende roofoverval.

Pinedo (19) is desondanks naar Mexico gereisd met de selectie van Curaçao U20. Afgelopen dinsdag werden de twee andere verdachten in de zaak veroordeeld. Pinedo  droeg daaraan bij door belastende verklaringen af te leggen. Francisca wilde geen oordeel vellen zolang de rechter hem niet veroordeeld heeft. “Het is altijd makkelijk om een mening te vormen over dit soort zaken, maar we moeten niet vergeten dat deze jongen nog zijn hele toekomst voor zich heeft liggen. Die moeten wij juist proberen te beschermen.”

Gesprek
Francisca wilde nog niet kwijt welke vervolgstappen hij precies gaat zetten met betrekking tot het incident. “We zullen de zaak in ieder geval onderzoeken en op korte termijn als vereniging met een duidelijk en concreet standpunt komen.” De voorzitter kondigt wel aan dat hij in gesprek gaat met het Openbaar Ministerie en de technische staf van Curaçao U20. Het bestuur van de bond neemt daarna een beslissing.

5 reacties op “Voetbalbond vergadert over verdachte jeugdspeler”

 1. Francisca moet eerst eens bij zichzelf te raden gaan,hoe hij al jaren het voetbal naar de kloten is aan het helpen,wat in zijn straatje niet komt,krijgt nog niet eens een fietspomp om je bal op te pompen,pompen maar???????????????????????bij??????????

 2. @Sjors
  Na schooltijdis het zéker beter tijd om te gaan studeren, lijkt mij handiger. Geldt (of moet het enkel òm het geld zijn………..) trouwens ook voor dat gigantische leger inpakkers bijna bij eeeeeeeeeeelke winkel 🙁 Dit is grotendeels compleet nutteloos werk.

 3. Francisca, welke bescherming biedt je de slachtoffers ?

 4. @Sjors Idd een goed passende taakstraf

 5. Misschien had deze jongen over zijn eigen toekomst kunnen nadenken voordat hij met overvallen bezig was.

  Maar goed laat hem maar 1 jaar elke dag na school de straten schoffelen dan leert hij het wel!