• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aantal mensen dat op vakantie gaat naar het Caribisch gebied herstelt zich tot het niveau van voor de wereldwijde recessie. Dit meldt The Guardian. Met name Amerikaanse en Canadese toeristen dragen bij aan het herstel van de toeristische sector van de Cariben.

Volgens cijfers van Caribbean Tourism Organization (CTO) is het toerisme in het Caribisch gebied daarmee weer terug op het niveau van vijf jaar geleden . In 2012 bezochten 25 miljoen mensen de Cariben. Dat is 5,4 procent  meer dan in 2011. De grootste groep stijgers waren de Canadezen (5,9 procent) en Amerikanen (4,1 procent). Bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk daalden echter met 10 procent, vermoedelijk door hoge ticketprijzen en een zwakke economie. De voormalige Nederlandse Antillen zagen hun aantal bezoekers toenemen met 5,6 procent, deels kwam dat door bezoekers uit Zuid-Amerika.

Uitgaven
De uitgaven van bezoekers aan de Caribische regio stegen met 3,6 procent tot 27,5 miljard dollar. In 2013 verwacht de CTO een groei van het aantal bezoekers van de Cariben van vier tot vijf procent.

3 reacties op “Toerisme Cariben herstelt van crisis”

  1. @hopeloos, Airport heeft geen enkele reden gegegeven om de airport tax te verhogen. De airprot tax is al 1 van de hoogste in de regio en eerlijk gezegd zien de andere luchthavens er beter uit! Een paar stoeltjes nieuw stof geven kost echt niet zoveel! en laten we niet vergeten dat dit een zgn nieuwe airport is en geen oud en vervallen airport. Iemand had al in het verleden een goede kosten/uitgaven vergelijking gegeven van de airport en hier bleek al dat de kosten voor onderhoud allang met de huidige tax kon voldoen. De toerist en de lokale bevlokign worde gewoon leeggemolken en wat er met het geld gebeurt mag god weten.. Vliegen wordt voor de happy few only!

  2. Ja Sjors en dan gaan we vervolgens weer met zijn allen klagen dat de Airport slecht onderhouden wordt en dat de stoelen er slecht uitzien. Dank je nu echt dat de Airport Tax verhoogd wordt zonder een geldige reden? Een andere (en betere) oplossing zou zijn om de Curacao Airport Holding op te heffen. In dat geval hoeft de Airport niet jaarlijks miljoenen af te dragen aan de overheid die geen cent in deze Airport heeft geinvesteerd. Dan kunnen die miljoenen aangewend worden voor het broodnodige onderhoud.

  3. Dan moet Hato Airport vooral niet de airport tax verhogen en moet wat men doen aan de criminaliteit en ook de dienstverlening bij hotels en restaurants want anders gaan die Canadezen en Amerikanen niet naar Curacao!