• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het gerecht heeft vanmiddag tijdens de verkeerszitting een fikse boete opgelegd voor de gepensioneerde 72-jarige W.C. Hij is driemaal door de politie aangehouden. Eenmaal voor het rijden met een verlopen rijbewijs en tweemaal voor het rijden onder invloed, meldt Openbaar Ministerie (OM).

In beide gevallen van rijden onder invloed was de man betrokken bij een verkeersongeluk. De man heeft zowel na de verkeersongevallen tegenover de politie als tijdens de rechtszaak bekend dat hij heeft gedronken. In beide gevallen bier en rum.

‘Dronkenmanstest’
De politiefunctionarissen constateerden dat de man naar alcohol stonk, wartaal sprak, bloeddoorlopen ogen had en zelfs de ‘vinger-neus test’ niet kon uitvoeren. Na het ongeluk op 18 april kon de man de ‘dronkenmanstest’ niet uitvoeren op de politiewacht en moest hij ter ontnuchtering in de cel worden opgesloten.

Onverantwoordelijk

Zowel de officier van Justitie als de rechter noemde het optreden van de man ‘zeer onverantwoordelijk’. “Gelukkig hebt u geen letsel toegebracht aan derden”, zei de officier van Justitie. De rechter noemde de man een ‘vreselijk gevaar op de weg’. De officier van Justitie wil met C. een voorbeeld stellen voor de gemeenschap dat het rijden onder invloed niet toelaatbaar is.

Boete
C. werd vrijwel conform de eis veroordeeld tot een geldboete van 4.000 gulden waarvan 2.500 gulden voorwaardelijk. Hij moet dus als boete 1.500 gulden betalen. Hij mag deze van de rechter in vijftien termijnen van honderd gulden betalen. De rechter heeft er rekening mee gehouden dat C. geen inkomen heeft, behalve een klein pensioen van 875 gulden per maand. Verder kreeg C. een rijontzegging van negen maanden waarvan zes voorwaardelijk.

3 reacties op “Geldboete en rijontzegging voor 72-jarige”

 1. Wat een flutstraf, leg dat maar eens uit aan mensen die door een dronken bestuurder een familielid hebben verloren.

  Dronken rijden stast gelijk aan het geblindoekt leegschieten van een pistool op het Brionplein. En daar krijg je dan een paar maanden verbod tot rijden voor, wat ook nog eens totaal nirt gecontroleerd wordt.

  Let wel, voor een bestuurder die al eerder betrapt is op dfonken rijden. Echt een lachwekkend lage straf.

 2. De wijsheid komt dus niet met de jaren.

 3. Alcoholcontroles gaan houden en er is dit jaar al een begrotingsoverschot …………..
  (vergeet niet een een nieuw speciaal tarief ob te introduceren hier op: 11,11%!)
  Maar die alcoholcontroles dan wel met officiële blaaspijpjes, want anders zijn de grote (feest)neuzen / alle clowns in het voordeel 🙂