• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Inspectie voor de Gezondheidszorg brengt meer in de openbaarheid dan voorheen. De staf van de Inspectie voor de Volksgezondheid heeft daar gisteren over overlegd en die openbaarheid heeft een breed draagvlak binnen de Inspectie. Dat zegt de Inspecteur Jan Huurman tegenover Radio Hoyer 2.

Huurman heeft sinds zijn aantreden halverwege 2012 regelmatig van zich laten horen. Hij zorgde voor ophef door ziekenhuizen, klinieken en bejaardehuizen te bezoeken en ze de wacht aan te zeggen. Hij schuwde daarbij de media niet en maakte soms zelfs gebruik van ze. Meerdere keren werden naar aanleiding van ingrijpen van Huurman kritische vragen gesteld in het parlement.

Verwijten
Huurman wil zijn voorgangers niet afvallen, omdat de Inspectie nog opgebouwd moest worden. De gesloten houding van de Inspectie hoort bij de cultuur en Huurman heeft naar eigen zeggen het geluk dat hij niet is groot gebracht in de cultuur van het eiland. Huurman vindt dat zijn voorgangers niets is te verwijten.

6 reacties op “Inspectie Gezondheidszorg transparanter”

 1. Prome ku desember 2013 asegurdonan di FZOG tabata paga e 10% eigen bijdrage sin haya un overzicht. Dus nan tabata paga “in goed vertrouwen”!!
  Desember 2013 asegurdonan a hanya un overzicht di FZOG kiko nan tin ku paga for di 2007 te ku 2012.
  Aseguradonan a bin ripara ku zorgverleners a deklara servsio ku nan no a duna
  Ta hopi tristu ku un hende ta konfia un zorgverlener ku su salud, algu ku ta masha sagrado pa un ser humano anto pa e ser humano hanyele konfronta ku un desepshon di tal indole.

  Mi ta hanya ku FZOG mester traha overzichten prome ku anya 2007 ya e aseguradonan ta hanya un bista ta kiko nan a paga i lokwal a deklara ta klop.

  Ta pesey entre otro e kostonan haltu di salud no ta refleha e kondishon di salud di e pueblo.

  Mi ta spera ku asegurado ta pone Inspekshon na altura di e praktikanan aki. Nos no por paga servisio ku nos no a hanya.

  Mi no sa kon otro por solushona e problema aki pasombra aseguradonan ni tin komprobante.

  Ojo FZOG

 2. Rignald… wat een enorm voorspelbare opmerking. Je leest iets negatiefs over jouw cultuur, en kunt vervolgens niets anders doen dan in de aanval gaan.

  En juist DAAROM blijft die ons kent ons cultuur bestaan, omdat men elkaar niet kan aanspreken op fouten!

 3. als je goed luis(..) dan zit hij dus ook in de klem van (des doktoren)SPE?????????????? daag over vier maanden zien wij u niet meer maar je heb in opdracht gewerkt net zo als van der Dijs ,TPOCH

 4. Eigenlijk is er wat mis met de cultuur van het eiland?

  Werkte deze meneer niet in Nederland waar doktors grove fouten kunnen maken met doden patienten en zelfmoorden aan toe en deze meneer kan gewoon over de grens doorgaan.

 5. en die briefjes die al klaar liggen van A.O ook maar eens goed doorlichten.Doet de Inspectie gezondheidszorg ook de voedsel chain hier op het eiland vanaf de invoer tot consumptie?

  want dan moeten ze eens in de keukens, koeling diepvrieshuizen gaan kijken.

  trouwens ik ben wel voor een klokkenluiders regeling voor wat betreft de MED-Mafia

 6. Hij brengt het netjes en schopt niemand moedwillig tegen de schenen, hij duidt op wat zaken waaronder ook de cultuur van naar niet teveel openbaar maken.
  Ik denk dat als men ziet dat het werkt dat er dan wat zou kunnen veranderen op termijn. Het ons kent ons heeft al zoveel schade aangericht op dit eiland, wel enigszins begrijpelijk maar niet wenselijk.