CURAÇAO – Een zeventienjarig meisje is tijdens de afscheidsparade van Karnaval door een kogel geraakt. Het incident vond gisteravond rond 23.00 uur plaats bij de Rooms-katholieke kerk aan de Roodeweg. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel.

De tiener was aan het dansen in het gezelschap van haar ouders, toen ze een steek voelde in haar linkerzij. De vermoedelijke schutter was een man met lange dreadlocks. Na zijn schot is hij richting de brug gevlucht. De politie is op zoek naar getuigen. De recherche is tijdens kantooruren te bereiken op 8666-219, 8666-221 en 8666-222. Alarmnummer 911 is 24 uur per dag bereikbaar. Het telefoonnummer 108 is bereikbaar voor anonieme tips.

Mishandeling
Dezelfde avond verrichtte de politie vier arrestaties. Om 22.30 uur kregen twee mannen ruzie, nadat één van de vechtersbazen (41) de vrouw van een 25-jarige man lastigviel. Beiden werden opgepakt. De 25-jarige man werd gearresteerd vanwege mishandeling en is na enkele uren vrijgelaten. De 41-jarige man werd opgepakt wegens mishandeling, verzet tegen arrestatie en openbare dronkenschap. De politie nam ook zijn mes in beslag. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht.

Vechtpartij
Om 23.30 uur werd een 35-jarige man gearresteerd nadat hij een vrouw mishandeld zou hebben. Bij gebrek aan aangifte werd de man op vrije voeten gesteld. Op hetzelfde moment was er een andere vechtpartij aan de gang op het Plaza Jojo Correia. Een 49-jarige man had een andere man een wond in zijn gezicht bezorgd. Zowel dader als slachtoffer moesten zich laten behandelen door de polikliniek.

11 reacties op “Schietpartij bij Marcha di Despedida”

 1. Ongeveer 10 jaar geleden heb ik twee jaar in Otrabanda gewoond en een keer op de laatste avond van Carnaval op de plaza jongeren die op elkaar schieten en tnadien zelfs met de laatste tocht van de kinderen, dat was dus de laatste keer dat ik er was.
  Niets in de krant, de polititie liep op afstand en deed weinig tot niets, want ja het feest moet doorgaan…
  Verder heb ik heel fijn in Otrabanda gewoond, heerlijke buurt, fijne mensen, maar naar ik hoor is het drastisch minder geworden

 2. Waarschijnlijk kon deze man niet eens behoorlijk schieten, heeft hij zijn echte doelwit gemist en is nu een “onschuldig” persoon de dupe.
  Verzamelingen van grote menigten brengen altijd een risico met zich mee. Hierbij gevoegd onze steeds sneller gaande afzakking naar een eiland omvattende ghetto BET cultuur en dan kunnen wij allen al snel de som opmaken.
  Het verheerlijken van geld, eigendommen, de hierbij komende jaloezie over het wel of niet bezitten van een sociaale status is voer voor de domme medemens. En alles begint inderdaad bij de opvoeding. Wij als antillianen, zowel de zogenaamde yu di korsow als alle geimporteerde rassen, moeten een keer ophouden met voortplanten als konijnen en niet meer denken aan kwantiteit ( vrouwen pakken ) maar aan kwaliteit en zorgen dat de vruchten hiervan worden opgevoed met fatsoenlijke normen en waarden.

 3. Ach bij de politie zitten ook corrupte lui. Sommigen handelen zelfs
  in wapens. Je hoort nog wel s wat via via.

 4. Ik kan je keer op keer boos van worden!!Karnaval is een volk feest en ik wil niet elke antiliaan over een kant scheren..ik ben zelf een makkamba maar ik zou nooit denken zo ik zal vandaag eens een pistool meenemen.het zijn altijd de gekleurde meede mens.Maar nu is goed afgelopen maar ik had daar ook kunnen staan en dat de kogel iets hoger of lager was..deze mensen moeten uit de samen leven..ik ken geen een makkamba vriend die denk ik zal op karnaval een gun meenmen.de goede antilianen moeten er weer onder lijden..maar de opvoeding begint thuis…..beterschap voor die meisje..

 5. Wilsoe zou zeggen.. tja dan moet je ook niet zo laat op straat lopen

 6. Was het domme meisje op de verkeerde plek, of was er een figuur die het niet verdient om ooit in zijn leven nog aan onze samenleving te mogen deelnemen.
  Het zal wel in het midden liggen, meisje domme pech, dader beetje zielig, zo snel mogelijk weer de maatschappij in anders vervreemd hij zo.
  Je zou er bijna misselijk van worden.

 7. Een trieste zaak dat er helaas een 17 jag meisje door een kogel is geraakt. Maar wat gaan jullie er aan doen?
  Want ik lees ook: Een 25 jarige gearresteerd wegens mishandeling en werd enkele uren later weer vrij gelaten. Een 41 jarige man gearresteerd wegen mishandeling, verzet tegen arrestatie, een mes op zak en dronkenschap en werd na 1 nachtje cel vrijgelaten.
  De blijkbaar hoog nodige zero-tolerance aanpak van geweld en criminaliteit op deze manier schiet niet echt op.

 8. 17 jaar, jeetje !

  Doet denken aan die (hip-hop?) zangeres in Amerika, die in haar auto door een stray doodgeschoten werd, omdat ze de pech had zich te bevinden op een plek waar een shootout over een drugrip plaatsvond.

 9. Gezellig feest dus! Wel stoer om een meisje neer te schieten!

 10. Dat er zaken gebeuren tijdens grote manifestaties dat is een wereldwijd geveven, maar schieten is zoooo laf.

 11. Roomskatholieke kerk aan de Roodeweg?