• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Eén van de geselecteerde voetballers van Curaçao onder de twintig jaar is verdachte van een roofoverval op een geldloper van Caribbean Welding. Gisteren werden de twee andere verdachten in de zaak veroordeeld tot 42 maanden celstraf, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk.

Abdiel Pinedo was ten tijde van de overval achttien jaar. De rechter-commissaris heeft hem op vrije voeten gesteld omdat hij nog naar school ging. Hij heeft als enige van de drie verdachten bekend. Het Openbaar Ministerie (OM) wilde niet zeggen of zijn belastende verklaring aan het adres van zijn medeverdachten een rol heeft gespeeld bij zijn voorlopige vrijlating.

Mexico
Het Openbaar Ministerie achtte de kans klein dat Abdiel zou vluchten en heeft daarom zijn paspoort niet ingenomen. Zodoende kon hij afreizen naar Mexico, waar Curaçao U20 volgende week een kwalificatietoernooi speelt voor het WK tot twintig jaar. Op 20 maart dient de verdere behandeling van zijn zaak.

15 reacties op “Verdachte roofoverval voetbalt voor Curaçao U20”

 1. Deze hele klotzooi bij bestuurders kan de kop wel eens gaan kosten van onze werelddoener Francisca (Familie soms ?).

 2. Maaruh,…. hoe goed kan dit individu dan wel niet voetballen?

  Als trotse inwoner/bewoner van dit eiland met wortels zowel hier als in Nederland zie ik mij tegenwoordig genoodzaakt als een paasei rond te lopen met een soort strik onder mijn kin om te zorgen dat niet heel de dag mijn mond open valt met als resultaat dat ik wonden krijg aan mijn kaak. WAAR ZIJN WE ALS LAND/EILAND MEE BEZIG????

 3. De Facebook pagina van de verdachte (google zijn naam gewoon) staat vol met Bon Futuro typetjes.

  En dat heerschap staat dadelijk het Curacaose volkslied te zingen. Schande.

 4. Ach ja.. Niks verbaast mij meer.. Op Curacao (ku dios ke) is alles mogelijk..

 5. Penalty of ik schiet!

 6. Misschien ben ik gek, maar waarom selecteert men zo’n nietsnut uberhaupt nog ?
  De voetbalbond heeft ook een voorbeeld functie en dient deze onverlaat voor eens en voor altijd te schorsen.
  Deze crimineel selecteren geeft het verkeerde signaal aan alle jonge voetballers. Tijd dat iemand in gaat grijpen.

 7. Het OM……………… Als ze grote vissen laten lopen moet je dat ook met kleine visjes doen (zo erg is een gewapende overval vandaag de dag nu ook niet meer). Gelijkheidsbeginsel heet dat!
  Ons vertrouwen in het OM wordt steeds kleiner…
  Zou Wiels dan hierin echt gelijk hebben?

 8. Ach ja op Curacao lopen een aantal corrupte politici ook gewoon nog rond.. en de heer dos santos..

 9. Hmm, hier is toch iets niet echt lekker op een paar niveaus. De weinige voorbeelden dan wel rolmodellen die men hier op Curaçao heeft zijn de laatste maanden bijna allemaal door de mand gevallen het zij door vechten, smokkelen, mishandelen van eigen vrouw, en drugsgerelateerde zaken. Hopi triest dat men zich ondanks persoonlijke successen niet aan `het milieu` kan ontworstelen kennelijk.

 10. Ik dacht dat ze hier toch wat strenger waren met straffen maar dit lijkt wel NL (3uur poepscheppen en je staat weer op straat). Jammer.

 11. Wordt er tegen die rechter aangeschopt alsof hij de bal is. Whatabout diegene die die Abdiel Pinedo heeft geselecteerd voor ons nationale elftal. Wij schamen ons toch kapot ! Of toch niet ?

 12. Wellicht kan hij in Mexico leren hoe ze daar crimineel zijn

 13. Dit elftal VERTEGENWOORDIGT Curacao! Hoe kun je daarin een crimineel mee laten voetballen!

  Curacao kent geen schaamte meer. Tijdens de carnavalstocht trekken de prostituees aan ons voorbij (Limburgse Kabrieten) en voor een internationale wedstrijd sturen we de Fc Bon Futuro.

 14. Volgende keer toch maar paspoort innemen. Wat leert hij de andere jonge voetballers? Overval moet kunnen, als je het maar jong doet!

 15. Compleet onbegrijpelijk voor elk normaal wel denkend mens. Wat voor signaal geeft de rechter in hemelsnaam naar de maatschappij toe. En die ‘machocrimineel, leeftijd compleet onbelangrijk, loopt op dit moment gewoon hooghartig op het veld rond zonder enige vorm van schaamte. Als ik Abdiel Pinedo was zou ik mij als een mol verstoppen ònder het voetbalveld! Misschien is daar ook nog plek voor die rechter.