• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Twee mannen zijn vanmorgen door het Gerecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden waarvan twaalf voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar voor een overval. Dit meldt het Openbaar Ministerie. Het tweetal was betrokken bij een overval op geldloper Caribbean Welding.

Het Gerecht achtte het wettig en overtuigend bewezen dat de mannen op 7 juni 2012 betrokken waren bij een gewelddadige overval op een geldloper van Caribbean Welding aan de Heintje Koolweg. Die middag het bedrag van 86.000 gulden buit gemaakt. Het slachtoffer werd tijdens de overval met een hard voorwerp mishandeld aan zijn hoofd.

Nummerbord
De mannen waren op het moment van de overval gemaskerd met een nylon kous over het hoofd. Zij konden echter worden aangehouden omdat het slachtoffer de vluchtauto en een deel van het kentekennummer heeft gezien. De politie wist korte tijd later de mannen aan te houden. Aan de veroordeling heeft ook een verklaring van de derde verdachte bijgedragen.

Jong
Het Gerecht achtte vuurwapenbezit niet bewezen maar diefstal met geweld en afpersing wel. In hun voordeel heeft de Rechter meegewogen dat het om hun eerste veroordeling ging en de heren nog erg jong zijn.

Derde verdachte
De zaak tegen de derde verdachte in deze zaak is door de rechter aangehouden tot een latere datum. Hij voetbalt deze week in Mexico in de nationale selectie van Curaçao. Zijn zaak moet nog voorkomen. Hij is op vrije voeten gesteld door de Rechter-commissaris. Hij is de jongste van de drie en gaat nog naar school.

3 reacties op “Duo veroordeeld voor overval op Caribbean Welding”

  1. lekker hoor en dat vertegenwoordigd ons land

  2. Lekker team van CRIMI’s dat onze “sporteer” hoog moet gaan houden !!!!!!!
    Coke-runner Brian Mariano mag ook zeker nog ff doordealen en runnen voordat hij in de bak moet?

  3. Je bent jong en je wilt wat? Bouw ook jouw “carrière” op op CRIMIÇAO. Succes verzekerd! En als je tussendoor wilt voetballen, natuurlijk jochie, meneer de rechter wacht wel effe………….