• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Kleur, dans, gezelligheid, maar helaas ook wat incidenten kleurden de dag zondag tijdens de Gran Marcha. Twaalf verdachten werden er in de boeien geslagen voor veelal mishandeling. Eén man werd aangehouden voor het afscheuren van een deel van een oor.

De politie had speciaal voor de Gran Marcha vanaf 10.00 uur het alarmnummer 915 ingeschakeld en een team agenten klaarstaan. Rond 14.00 uur vond de eerste aanhouding plaats: een 29-jarige man had een andere man mishandeld. Enkele uren later, rond 17.30 uur, werd een tweede man opgepakt wegens mishandeling. Een 60-jarige man had een vrouw een flinke wond bezorgd aan haar linkeroog. De vrouw deed geen aangifte dus enkele uren later was de man weer op vrije voeten.

Deel oor afgescheurd
De derde aanhouding vond tegen 19.00 uur plaats. Een dame had problemen met een 31-jarige man die haar hardhandig aan haar oor trok. Hierdoor scheurde een deel van haar oor af. Ook zij deed geen aangifte zodat de man om 20.15 uur weer op straat stond.

Vechtpartij
Een vechtpartij tussen vijf mannen op het Brionplein liet de politie iets na 19.00 uur uitrukken. Vier mannen van vijftien, 20 en 22 jaar, werden in de boeien geslagen, maar het slachtoffer deed geen aangifte dus de mannen werden vrijgelaten.

Dronkenschap
De rest van de avond werden er nog vijf arrestaties verricht. Een 20-jarige vrouw werd aangehouden, omdat zij de opdrachten van de politie negeerde. Een zestienjarige jongen werd opgepakt voor het stelen van een fiets. Twee mannen werden in de boeien geslagen wegens openbaar dronkenschap: één daarvan zat achter het stuur. Een 29-jarige man werd gearresteerd wegens mishandeling. Ook zijn slachtoffer deed geen aangifte.

6 reacties op “Twaalf arrestaties tijdens Gran Marcha”

 1. Op Curacao doen we geen aangifte, allereerst zijn we erg bang voor onze eigen mede eilanders, ten tweede ben je er door de aangifte alleen al 3/4 dag mee bezig omdat dat proces niet echt lekker loopt, en daarna is de kans dat je er ooit nog wat van hoort erg klein. Makkelijker kan ik het niet uitleggen.

 2. “onze” politieboys/girls zetten gewoon ff flink wat druk op de slachtoffers om maar GEEN AANGIFTE te doen want dan worden hun collega’s OVERBELAST met papierwerk en kunnen ze niet meer bij de snek of Mac rondhangen ….!!!

 3. Gezellig!! Mishandeling en niemand doet aangifte…. Ook al hangt je oor er half af.
  Voor een normaal BESCHAAFD mens niet te bevatten.

 4. Snap zo wie zo de mannen niet die vrouwen mishandelen, maar wat zijn dit voor soort vrouwen die dit accepteren ? Geen aangifte doen ?Bang voor het ” macho “gedrag van dit soort, in mijn ogen lafaards ?
  Normen en waarden zijn hier en daar ver zoek !!!!!

 5. Ach, al doe je wel aangifte…
  Dan krijg je waarschijnlijk nóg meer gezeik naderhand van de dader(s). Wellicht wordt het onderling wel opgelost met behulp van een vuurwapen.

 6. Met andere woorden… Doe aangifte?