• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Amerika heeft Curaçao gevraagd onderzoek te doen naar goudsmokkel van Guyana naar Curaçao. Aanleiding is de goudroof eind 2012, waarvan een deel van de buit werd gevonden in de VS. Hoewel de lading volgens de regels is aangemeld, heeft Guyana nog niet bevestigd dat het een legaal transport was.

Volgens Crimesite.nl vertrouwt de Verenigde Staten het zaakje niet en wil dat alle smokkelzaken van de afgelopen vijftien jaar met een link naar de Verenigde Staten worden doorgelicht. De Amerikanen zijn in het bijzonder geïnteresseerd in de lokale autoriteiten en de douane. Die zouden een twijfelachtige rol spelen in verschillende smokkeltransporten tussen Guyana en Curaçao.

Selectief
De Amerikaanse autoriteiten stellen dat Curaçao ‘selectief’ onderzoek doet en het Openbaar Ministerie vaak steken laat vallen. Zo is er volgens hen nauwelijks gesproken met de bemanningsleden van het beroofde goudschip. Ook zou een woordvoerder van de Officier van Justitie eerder hebben verklaard dat na de roof tegen de bemanningsleden is gezegd dat zij konden vertrekken wanneer zij wilden gaan.

Geruchten
De Verenigde Staten suggereren dat er documenten zijn vervalst door justitie op het eiland. De Amerikanen vrezen daarnaast dat er regelmatig illegaal goud Curaçao wordt ingesmokkeld, waarna het met officiële papieren naar de Verenigde Staten wordt geëxporteerd. Ook gaan er geruchten dat het goud dat nog niet is teruggevonden naar Suriname is gesmokkeld. Daar is het mogelijk vermengd met goud dat uit een Surinaamse goudmijn is gehaald.

9 reacties op “VS: ‘Curaçao doet selectief onderzoek naar goudroof’”

 1. Geen bronvermelding, geen feiten, alleen maar een verhaal over geruchten, en een portie good old fashioned amerikaanse paranoia.
  Tot nu toe slechts de ingredienten voor een middelmatig jongensboek, zou hollywood in dit stadium al geinteresseerd zijn?

 2. Zaakje stinkt als een “rotte goudstaaf” !!!
  Hier zijn zeker “hooggeplaatsten” bij betrokken en WEER wordt het corrupte/softe OM voor het karretje van maffioso gespannen om “covers” te regelen voor “vriendjes van ….”
  We blijven toch een echt boeveneiland HOPI TRISTU

 3. aan deze goudroof en de douane hier zat naar mijn gevoel al heel lang een luchtje!!
  heel vreemd dat er een boot uit guyana kwam met goudstaven.
  wie was de eigenaar van de goudstaven (is dat al bekend?).
  ben benieuwd naar het vervolg….

 4. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig.Nu kunnen wij begrijpen waarom Justitie niets doet aan:
  a) de atrakos op het eiland;
  b} de corrupte zaken tijdens het kabinet Schotte..
  Maakt de Justitie-top ook deel uit van het Curacaose criminele circuit?

 5. We kennen niets anders heren “Verenigd Amerika”! Onze justitie en ons rechtssysteem is nu eenmaal “selectief”. Dat nomen ze “klasse justitie” maar dat is bij u toch niet veel anders?

 6. Helemaal eens met Jerrel. Als het omgekeerd is mag niemand VS rekening en verantwoording vragen. Zo is Pres B nooit berecht voor genocide, oorlogsmisdaden het op verschrikkelijke wijze ondermijnen van “mensenrechten” en what about luchtvervuiling en ga zo maar door.
  Het OM en de justite op Curacao doet echt heel veel en dat ondanks de beperkte middelen die ze ter beschikking hebben. Het OM heeft het recht om zelf te bepalen hoe zij te werk gaan in deze strafzaak. Het is zelfs een pluimpje waard dat er zo snel verdachten zijn in deze zaak. Dus zomaar de justitie gaan beschuldigen van het vervalsen van documenten, is echt de wereld op zijn kop. Dit is de gebruikelijke reverse guilt
  syndroom van de VS. De hele wereld is verkeerd bezig behalve VS wij.. zijn makke schaapjes en slachtoffer …

 7. Dat Amerika eerst even zijn eigen zaken gaat regelen, er is daar nog heeeeel veel te doen.

 8. jehts gehts loos. de sneeuwbal is aan het rollen. er zullen nu wel enkele mensen met samengeknepen de grand marcha aan kijken zijn

 9. Zo te lezen best een gouden zaak dus. Mag ik ook meedoen? 🙂