• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Parlementsvoorzitter Mike Franco ontkent dat er tijdens de Stantenbehandeling van het wetsvoorstel voor de Basis Ziektekosten Verzekering (BZV), sprake zou zijn geweest van onbehoorlijk bestuur. Dat beweert oppositiepartij PAR namelijk.

Volgens Franco is er sprake van onbehoorlijk bestuur wanneer de overheid of bestuur van een organisatie handelt in strijd met de wet, het beleid of bestaande procedures. “Dit was niet het geval”, aldus Franco.

Verslag
In de brief die Franco richt aan Armin Konket van de PAR verdedigt de Statenvoorzitter zijn handeling rondom de vergadering over de BZV. “Het wetsvoorstel bereikte het parlement op 18 januari. Op 21 januari werd het op de agenda van de Centrale Commissie geplaatst. Het verslag van de Centrale commissie was op dezelfde dag gemaakt. Op 22 januari stuurde de regering zijn Nota van Antwoorden waarin de vragen van het parlement werden beantwoord, naar de Staten.”

Behandeling
Na de fractieleiders te hebben geconsulteerd gaf volgens Franco een meerderheid van de fracties aan dat de behandeling van het wetsvoorstel niet kon worden uitgesteld en zo snel mogelijk behandeld moest worden. “Met het oog hierop heb ik de vergadering hiervoor op 23 januari gehouden”, zegt de Statenvoorzitter.

Voorstel
“Na het openen van de openbare vergadering voor de behandeling van het wetsvoorstel heeft PAR fractieleider Zita Jesus-Leito, een ordevoorstel had gedaan om de vergadering uit te stellen”, zegt Franco. Zij vond dat het parlement onvoldoende tijd had gekregen om de Nota van antwoorden van de Regering door te nemen. “Dit voorstel kreeg niet de vereiste steun van nog twee andere parlementariërs en kon dus niet ter stemming worden gebracht. Op dat moment was Konket niet aanwezig in de vergadering, was dat wel het geval geweest dan had het wel in stemming gebracht kunnen worden.”

Wens
“Om de parlementsleden toch gelegenheid te geven om de Nota van Antwoorden door te nemen, heb ik de vergadering voor enkele uren geschorst”, zegt de Statenvoorzitter. “Om bovenstaande redenen is er geen moment sprake geweest van onbehoorlijk bestuur. Ik heb slechts de wens van de meerderheid van het parlement uitgevoerd.”

4 reacties op “Franco: ‘Geen sprake van onbehoorlijk bestuur’”

  1. In ieder geval is er nu sprake van “bestuur”. Dat behoorlijke komt misschien later ook nog wel. heb geduld. Hoewel het halve jaar schiet al weer op.

  2. Over de matige kwaliteit van de wet zullen we het wel eens zijn. De snelle behandelimg verdient ook geen schoonheidsprijs, maar wat ik wel heel goed vind, is dat de regering tenminste normaal en snel antwoord geeft op de vragen uit de Staten. Dat is beter dan wat we de afgelopen jaren hebben gezien toen PS met Schotte regeerde..Zal dus wel PAIS invloed zijn.

  3. Wie zijn dat “PAR”. Weet eigenlijk niet meer wie in deze partij zit 🙂

  4. de éérste leugen! is niet de beste? zij mijn juffrouw in de kleuterschool,tegen mij toen ik net niet op school was gekomen???????????????????????????????