• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Woningen, restaurants en een nieuw winkelcentrum springen uit de grond rondom Caracasbaaiweg: het gebied is volop in ontwikkeling. Minister van Ruimtelijke Planning Earl Balborda onthulde gisteren nog een nieuw project: Plaza se Villas, een groene woonwijk tegenover Kabuja snèk.

Het gebied is een project van Piscadera Developments en wordt een uniek eco project waarbij gewerkt wordt met milieuvriendelijke materialen. Volgens de Piscadera Developments zorgen de materialen voor een energiebesparing van 25 tot 50 procent, worden de woningen klimaatongevoelig en onaantrekkelijk voor termieten, mieren en knaagdieren. De woningen moeten een geheel vormen met de heuvelachtige natuur waardoor het gebied een Spaans karakter krijgt.

8 reacties op “Groene villas aan Caracasbaaiweg”

 1. Coup…, op 09-02-2013 om 07:12 schreef: Ik zou zeggen……VERHUIZEN!!!!!

  Uitstekende tip, ik ga meteen Rob Schouwenburg bellen, die zal wild-enthousiast zijn. 🙂

  (Een paar decennia terug ging ‘n collega naar Curacao om er direkteur van het GT hotel te worden. Werd van te voren gewaarschuwd, kwam binnen ‘n jaar gillend terug. Patrick Bruins, tegenwoordig eigenaar van 3 hotels met zo’n 475 kamers)

 2. Geachte rijkaards die deze forum bezoeken. Er is hoop…Hebben jullie van Blue Bay gehoord? Een fantastisch 5 sterren resort, met een golfbaan en een van de mooiste beach van Curacao en……………..geen file!!! Ik zou zeggen……VERHUIZEN!!!!!

 3. Geachte rijkaards die deze forum bezoeken. Er is hoop…Hebben jullie van Blue Bay gehoord? Een fantastisch 5 sterren resort, met een golfbaan en een van de mooiste beach van Curacao en……………..geen file!!! Ik zou zeggen……VERHUIZEN!!!!!

 4. waarom klagen jullie altijd maar over te veel auto’s te veel file’s als je er niet tegen kunt of last van ondervind ,
  ga dan ergens anders heen op deze wereld waar GEEN file’s of te veel auto’s zijn!,
  het is je eigen keus om hier op ydk te komen wonen of al enige jaren woont .
  ik vind het hier geweldig om te wonen , te werken ect en of ik nou 10 min of een uur in de file’s staat boeit me echt niet , gewoon iets eerder van huis ,, toch

 5. Dat er eindelijk thermisch goed-geïsoleerde woningprojecten opgezet worden is positief nieuws, bij een kWh-prijs van 0.7Naf kost het koelen van ‘n huis een godsvermogen (ofschoon een retard als ik niet begrijp waarom het zo lang geduurd heeft).

  Maar kan iemand mij uitleggen waar al dat geld voor die expansiedrift vandaan blijft komen ?

 6. Vol = Vol he, aan Ariba-zijde. Er blijft geen enkel stukje groen meer over.
  Dat hele plan bij Zuurzak is gewoon belachelijk. Je kunt nu al aan de omvang zien wat een problemen dat gaat geven met verkeer. Ik ga t bijna hopen.

 7. Leuk al die ontwikkelingen, nog meer autos, nog meer en langere files.
  Om op een door de weekste dag om 8 uur in Emmastad te zijn moet ik al om 07.10 vertrekken om op tijd te zijn ! en s avonds 45 min. in de file staan is ook geen uitzondering.

 8. Zorg eerst eens voor voldoende ontsluiting via een behoorlijke weg!!!!