Minister van Onderwijs, Wetenschap,Cultuur en SportCURAÇAO – Leerlingen van de Feffik kunnen gewoon eindexamen doen ondanks de eventuele achterstand die is opgelopen. De situatie bij de Feffik is nog steeds hetzelfde maar een oplossing is nabij, zei de minister van Onderwijs Rubia Bitorin vanmiddag in antwoord op vragen van Radio Hoyer 2.

Het opleidingsinstituut is tijdelijk gesloten voor een dakreparatie. Volgens het bestuur zou de school twee weken dicht blijven om de veiligheid van de studenten en werknemers te garanderen. Intussen is de school al meer een maand gesloten. Onderwijsvakbond Sitek vindt de sluiting ongepast omdat het slechts om het dak van een lokaal gaat en niet om het dak van de hele school.

Inhalen
Het is volgens Bitorina wel eerder voorgekomen dat leerlingen lessen moesten inhalen en ook die leerlingen hebben gewoon eindexamen kunnen doen. Theorielessen worden nog gewoon gegeven en praktijklessen kunnen worden ingehaald, vindt Bitorina:

Leerplichtambtenaren
De rechtspositie van ambtenaren van de leerplichtbrigade staat in het regeerakkoord en daar wordt aan gewerkt. De ambtenaren van de leerplichtbrigade werken namelijk al vijf jaar als uitzendkracht voor de overheid. Volgens Bitorina ontbreekt momenteel een functiebeschrijving van de leerplichtambtenaren. Als die rond is en het ministerie van Financiën de financiele toetsing heeft gedaan, zullen deze ambtenaren in het ambtenarenapparaat worden opgenomen:

4 reacties op “Leerlingen Feffik doen gewoon eindexamen”

  1. tijdens de verbouwing kunnen de werkzaamheden gewoon door gaan!!!!
    lijkt mij…….

  2. Er moet toch een leegstaand overheidsgebouw, waarvoor veel huur wordt betaald, te vinden zijn!!

  3. luiheid maakt slappe benen

  4. Er wordt dus 1 dak vervangen en daarom is de hele school al een maand dicht?? Was er niets iets anders te bedenken?