• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Mocht uit het SOAB-rapport over huurcontracten blijken dat er illegaal is gehandeld, dan zal de regering aangifte doen bij het Openbaar Ministerie. Dat antwoordde minister José Jardim (Financiën) op vragen van Rick Hart van Radio Hoyer 2 tijdens de persconferentie van de ministerraad.

Stichting Overheidsaccountantsbureau (SOAB) heeft in totaal 133 contracten in kaart gebracht, wat de overheid maandelijks 1.478.701 gulden kost, verdeeld over de negen ministeries. Mocht de vorige regering contracten hebben afgesloten die afwijken van de bestaande wetgeving dan zal dit nader onderzocht worden door het OM, zegt Jardim:

Minister Jardim heeft van het weekend een bezoek gebracht aan Colombia met als doel te laten zien dat Curaçao geen belastingparadijs is. De kans dat het eiland daardoor van de blacklist van Colombia af blijft, neemt daarmee aanzienlijk toe, aldus de minister. Jardim is net terug van het werkbezoek Colombia en legde tijdens de persconferentie verantwoording af voor zijn bezoek.

Jardim legt uit wat het belang van zijn bezoek:

14 reacties op “Afwijkende contracten vorige regering naar OM”

 1. @All verder terug dan 10-10-10 wordt lastig, want wie kan spreken names de opgeheven “Nederlandse Antillen” ? Denk niet dat Curacao de legitieme rechtsopvolger is (of wil zijn). Alles voor 10-10 is nu een gesloten boek. Niemand is meer ontvankelijk..

 2. @ Huh. een verjaringstermijn duurt zo’n 12 jaar.

  Van wat en waar staat dat?

 3. @ Huh. Als we verder dan Schotte willen teruggaan, moeten we dat tot het Statuut doen. Ik zie graag je bewijzen, dat de PAR niet vrijuit gaat. Ik verwacht vanaf 1954 tot 101010 nauwelijks iets (belangrijks) te vinden, maar des te meer gedurende 22 maanden Schotte, toen Curacao autonoom binnen het Koninkrijk was geworden en Schotte daarvan de eerste MP was. Ik voel niets voor ongelijkheid dus geen 2-5 jaar en ik heb al gesproken over de problemen en kosten van zulke idioterie ook al omdat er een totaal andere bestuurlijke situatie is en er bestaan geen (sterke) vermoedens anders dan bij Schotte c.s. Curacao heeft geld NODIG en zit er niet op te wachten om een veel geld kostend onderzoek in de duisternis te doen zelfs niet als Geo”s en Huh’s (gerrietjes) dat willen, want dan wordt de armoe hier alleen maar nog groter.

 4. @Zorro, een verjaringstermijn duurt zo’n 12 jaar. Dus, de PAR gaat ook niet vrijuit.

 5. @Zorro, wat vindt jij van 2 a 5 jaren terugaan? Dan pas vangt u grote vissen.

 6. @ Geo. Volgens dhr. Wiels …………………………………

  Als we alles volgens Wiels serieus zouden nemen, zouden we behalve Wiels zelf alleen maar gekken op dit eiland hebben.

 7. De regering met de PS als grootste partij, gaat naar het OM.
  Wiels, leider van de PS vindt het OM corrupt, weten we nog?
  Snapt u het nog?

  Maar wat is het alternatief?
  Een parlementaire enquete van de Staten en deze PS regering naar wat er misging met de vorige regering, waar de PS ook verantwoordelijk voor was die de PS koste-wat-koste in het zadel wilde houden en waarvoor PS Asjes de democratie buiten spel zette?

  Zou het OM er maar fijn mee opzadelen, dan hoeven de Staten niks te doen, houden ze hun handen vrij EN (ben bang dat het daarom gaat..) heeft het OM geen tijd meer voor de andere criminele zaken.

  Wat een afleidingsmanoeuvres allemaal. Hou gewoon de politieke pensioen en andere regelingen in, trek de belastingregeling in van Hakim en Jamaloodin! Dat kun je als regering zelf. Laat de ex ministers dan maar naar de rechter gaan.

  Waarom zou de PS dit niet durven, maar eerder wel een meerderheid in de Staten de toegang tot de Staten durven te blokkeren?!

  Grgrgrgr…

 8. Uitstekende aktie van Jardim

 9. Volgens dhr. Wiels had iemand van de PAR kort voordat de PAR moest aftreden check voor honderdduizenden guldens tot een miljoen of zo uitgeschreven. Dus bij deze, ga a.u.b. minstens 20 jaren terug als je wat terug wil halen.
  Dat pas ben je echt geloofwaardig.
  Een ”zondebok” voor alle problemen is niet zo gevonden.

 10. @ Meten. Zullen we ook moeten teruggaan tot 1954. Hoeveel zou dat kosten, hoeveel mensen heb je daarvoor nodig, hoeveel jaar gaat dat duren en wat zou het rendement zijn van de periode voor Schotte? Gebruik svp je common sense.

 11. Dacht altijd dat het de plicht van een ieder was om crimineel gedrag te melden.
  Dat we nu een regering hebben die er net zo over denkt is zeker iets wat in het nieuws plaats hoort.
  Maar…. nog steeds alleen maar woorden. Hoe moeilijk kan het zijn om strafbare feiten vast te stellen wanneer je als vertegenwoordiger van het volk inzage in alle relevante stukken kunt krijgen. Dat er nu al maanden over wordt gesproken zonder daden is niet echt bemoedigend.

 12. Afwijkende contracten vorige regering naar OM, of uit vorige REGERINGEN?

  Waarom afwijkende contracten uit de PAR tijdperk gewoon laten lopen?
  Ik zou zeggen alles doorlichten, gewoon ALLES, dan pas ben je consequent bezig en neemt men jou serieus. Wil je iets tegen het verrotte corrupte systeem doen, doe het dan goed!
  Ga a.u.b. niet met twee maten zitten meten want dit brengt alleen meer spanning met zich mee op het eiland.

  Gelijkheidsbeginsel. De overheid moet gelijke gevallen op gelijke wijze behandelen (art. 1 Grondwet).
  Fair-play-beginsel. De overheid moet zich onpartijdig opstellen bij het nemen van een besluit en moet de noodzakelijke openheid en eerlijkheid in acht nemen (art. 2:4 Awb).

 13. Colombia en Brazilie hebben ons op de zwarte lijst staan omdat ze ook de CFTAF rapporten lezen. Jardim zal dat ook wel weten. Een van de key-items:

  De non-profit sector op Curaçao (met de vele belasting-ontwijkende “stichtingen” en verenigingen) is een mogelijk kanaal voor witwassen en financiering van terrorisme. De FATF (Financial Action Task Force) heeft dat allang onderkend, maar op Curaçao heeft men niet de moeite genomen om de risico’s van die sector tegen het licht te houden.Dat kunnen ze ook in Colombia en Brazilie lezen….

 14. zitten die van PS er ook bij? en het geld van RDK voor gratis school??? en de bemoeienis van wilsoe????