• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een maritiem historische gebeurtenis vindt aanstaande maandag plaats in de haven van Willemstad. Hr.Ms. Friesland, één van de nieuwste schepen van de Koninklijke Marine, vaart voor het eerst Curaçao binnen. Het schip wordt tussen 11.30 en 12.00 uur militair ceremonieel ontvangen.

Dat gebeurt met 21 kanonschoten in totaal. Dit saluut wordt gedeeltelijk afgevuurd vanaf Fort Krommelijn door de aldaar opgestelde kanons. Om 12.00 uur vuurt het schip tussen de havenhoofden de laatste kanonschoten af als eerbetoon aan de gouverneur van Curaçao.

Saluut
De waarnemend gouverneur, Adèle van der Pluijm-Vrede, neemt samen met de Commandant Zeemacht Caribisch gebied, op het bordes van het Fort Amsterdam het saluut in ontvangst. Een gewapende wacht, verzorgt door een peloton van de Curaçaose Militie, brengt het eerbewijs. Dit wordt muzikaal ondersteund door een Pijper van het Korps Mariniers.

Traditie
Alles bij elkaar is de ceremoniële binnenkomst een indrukwekkende traditionele marinetraditie die dit keer extra waarde krijgt door een ander historisch feit. In 2013 viert de Koninklijke Marine haar 525 jarig bestaan. Het thema van deze viering is innovatie, dat in het Caribisch gebied met de binnenkomst van het allernieuwste marineschip nog eens extra wordt benadrukt.

1 reactie op “Bijzonder nieuw stationsschip op komst”

  1. En wat is die OPV Allejesusmooi (zei de naval architect)
    Topboot !