Alex D. RosariaCURAÇAO – Partido PAIS wil dat gestopt wordt met elke dag praten over wanbeleid en corruptie in de regering en overheidsbedrijven en gestart wordt met het ondernemen van acties. “De schuldigen moeten verantwoordelijk worden gesteld”, aldus Alex Rosaria.

Volgens Rosaria wordt er zoveel over gepraat dat het volk moe is geworden om het aan te horen. “Veel (ex) bewindslieden haasten zich te zeggen ‘yo no fui’ (ik was het niet), anderen te beschuldigen en hun eigen huid te redden en zijn minder geïnteresseerd in de belangen van het volk”, vindt de PAIS-leider.

Schatkist
De parlementariër wil op de eerste plaats iedereen die zich schuldig heeft gemaakt aan wanbeleid, malversaties en corruptie, verantwoordelijk stellen voor hun daden. Rosaria is minder geïnteresseerd om mensen op te sluiten, dat ook geld zal kosten maar geeft de voorkeur om alle wetsmiddelen te gebruiken om deze mensen te verplichten een bedrag equivalent aan wat zij zich eigen hebben gemaakt, terug te geven aan de schatkist.

Lokale Transparency International

Op de tweede plaats sprak Rosaria over manieren om te voorkomen dat dit soort zaken zich herhalen. Hij stelde voor om te komen met een lokaal hoofdstuk van Transparency International als waakhond voor integriteit. Ook stelde hij voor om te werken aan profielen om te voorkomen dat mensen waarvan sprake is van belangenverstrengeling op bepaalde posities terechtkomen.

‘Groots doen’
Verder vindt Rosaria het nodig om de directiestructuren van de overheids-nv’s te herzien. De parlementariër wil bijvoorbeeld vermijden dat een directeur voor tien tot twintig jaar blijft zitten. Tot slot moet volgens Rosaria de cultuur van groots doen, bluffen en geld verspillen die bij veel directies van Overheidsbedrijven leeft, worden veranderd.

18 reacties op “PAIS wil actie wanbeleid ministers”

 1. Hope. W, op 07-02-2013 om 14:32 schreef: Die hieronder

  Uberhaupt discutabel wat de reële meerwaarde is van de reactie-optie bij berichten, opmerkelijk veel commentaren zijn opruiend en subjectief, voor chatboxen zijn geschiktere plekken.

 2. Meneer Rosario wanneer begint deze aktie, zodat wij de belastingbetaler kan zien dat er spullen en geld terug gegeven is die gestolen zijn.
  Er is een minister die nog steeds niet alles terug heeft gegeven. Het is toch niet zo moeilijk om naar die meneer te gaan met politie en eisen dat hij de spullen terug geeft. Een arme stakker gaat 2 jaar de cel in voor diefstal.
  I
  Er wordt inderdaad nog steeds niet veel aktie genomen. Praten, praten en nog eens praten, dat kost ons de belastingbetaler alleen maar een hoop geld.

 3. Wie naast de hond (Wiels) met vlooien slaapt krijgt zelf ook vlooien dus ik hou nog even wat reserves, totdat het niet alleen bij woorden is gebleven.

 4. Can’t wait. wil al die boeven geplunderd zien. can’t wait.
  als dit gebeurt betaal ik met plezier alle verhogingen etc om de schuld weer weg te werken van dit eiland..

 5. Het is van de gekken de ééne fantast is weg,het hele NARENSCHIP is weg) en wat denk je!! er is al weer één nieuw narrenschip bijna aangemeerd?
  om ons voor de gek te houden?En het volk blijft in hun geloven,terwijl zij weten dat ze belazerd worden waar ze bij staan,in de ruimtste zin des woords.

 6. Inderdaad een parlementariër die actie wil, maar eerst moet die wet die dat mogelijk maakt worden ingediend en aangenomen.
  Hopelijk is deze meneer integer en niet zoals die ”schreeuwmeneer” die nu poeslief aan het doen is, hij wist wat er gaande was in de vorige regering, waar hij zelf deel van uitmaakte, wist hoe er met het geld van het volk werd omgesprongen, beschuldigde zijn mederegeer vrienden van de meest enge dingen, maar toen het erop aan kwam deed hij nul komma niks.
  Nu kijken of deze meneer Rosaria de moed heeft om inderdaad door te zetten en te doen wat hij predikt.

 7. Zou het echt ooit gebeuren dat er hier bestuurders daadwerkelijk aansprakelijk worden gesteld?? Heb daar zo mijn twijfels over. Zit niet in onze cultura als puntje bij paaltje komt.
  Het eiland is te klein en het geld te machtig en de houding toch redelijk laf ondanks alle geschreeuw, dat hebben we de laatste jaren wel gezien.

 8. Die Roger hieronder is vermoedelijk een vazal (of een lid….) van de vorige regering. Wordt waarschijnlijk door Schotte en zijn kliek ingezet om verwarring te zaaien. Bekende truc.
  Leve Rosaria. Mijnheer Rosaria verdien je plaats in onze geschiedenis! Ga zo door !
  Pluk ze, die oplichters !

 9. Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen ………..

 10. Dit is eindelijk iemand die vooruit kijkt, als zich herhaaldelijk met de gedane zaken in elke vergadering tijd en geld verspild. Hij spreekt van dingen ondernemen en een echte Punt achter ze zetten ,mensen verantwoordelijk stellen en niet met een fluwelen handschoen aan tepakken. Hij wil echt Daden en ik ben echt benieuwd wanneer hij deze omzetten kan want dan is er echt iets Rechtvaardig gebeurt en zo krijgt het Volk ook vertrouwen in de regering. Deze man* Spreekt* en^^ Schreeuwt^^ niet om dingen in daden om tezetten .Hij is geloofwaardig naar mijn beoordeling,zo moet een Leider handelen.Als je steeds alleen uitroept naar wat je weet dat de anderen gedaan hebben ben je geen Leider, je moet werken en dan de ander laten zien dat ze zo hadden moeten werken ,dus hun dan op de Feiten drukken en dan ook tersprake stellen voor dat wat ze met opzet gelaten hebben.Ze moeten inderdaad betalen en terug geven wat ze gestolen hebben.Wanneer dit een keer gedaan wordt zal het bij velen niet meer in gedachten komen om te frauderen in de toekomst. Dus snel handelen en ook drastische maatregelen treffen .Ook als het om je eigen familie gaat moet je handelen doe je dat niet dan blijf je een Zwakkeling. Ben benieuwd !¨!!¨!

 11. mijnheer rosaria als u uw woorden omzet in daden hebt u bij de volgende verkiezingen mijn stem en ik zal zeker voor u lobbyen. wacht a,u,b. niet te lang van het half jaar (6 maanden) zijn inmiddels al 1.5 maand voorbij en de bevolking ziet nog geen enkele progressie maar voelen het helaas alleen maar in de portemonnee.

  btw, de bevolking is ook nog steeds nieuwsgierig naar het duitse onderzoeksrapport van 300.000 euro over corruptie op Curaçao.

 12. Helemaal mee eens hr.Rosaria.
  Alleen, weer het zoveelste artikel (gepraat) zonder actie!
  Hoe nu verder?
  Ik weet het niet, maar ambieer ook geen regerings verantwoordelijkheid.
  U en uw collega’s deden dat wel maar schijnen het ook niet te weten.
  Als we naar praters willen luisteren zetten we wel een comedy programma op.
  Van jullie verwachten we daden.

 13. Zijn de handen van Rosaria zelf eigenlijk wel schoon?
  Ik weet uit eigen ervaring dat dat niet het geval is.

  Het is een schotte 2: mooie praatjes, maar zo glad als een aal… Erg linke vent is het.

 14. het lijk mij goed om dit te doen maar ook actie wat betreft de bouw voor dat er geen een normaal bouwbedrijf meer over blijft de bouw is kompleet kapot doe er wat mee

 15. “De schuldigen moeten verantwoordelijk worden gesteld”, aldus Alex Rosaria.
  hoe eerder hoe beter….
  als hij dit voor elkaar krijgt heeft hij mijn stem bij de volgende verkiezing!!

 16. Prachtige initiatieven, ik hoop dat er iets van gebeurt!

 17. helemaal mee eens. Uitvoeren NU!

 18. Rosaria voor president, chapaeu!