CURAÇAO – Minister van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Planning Earl Balborda wil dat Curaçao dit jaar volop geniet van de carnavalsparades. Om ons een handje te helpen heeft hij het plein bij Palu Blanku laten schoonmaken en vlaggen laten plaatsen bij mogelijk zwakke gebouwen.

Het schone plein bleek zondag tijdens de Kinderparade al een succes. De kinderen konden voorafgaand aan de parade op een schoon plein in de schaduw wachten tot de parade begon. Ook waren er dranghekken geplaatst om de veiligheid te waarborgen. “Deze werden op een zeer beschaafde manier geaccepteerd door het publiek”, laat de minister weten. “Er is meer ruimte gecreëerd om de parade goed te zien en de kinderen konden beter dansen.”

Inspectie
De komende dagen barst het feest pas echt los met vijf parades: de Tienerparade, Gran Marcha, Gran Marcha in Banda Bou, Afscheidsparade voor de kinderen en de grote Afscheidsparade. De minister heeft daarom Openbare Werken de opdracht gegeven de routes goed te inspecteren. De werkzaamheden aan de route in Banda Bou zijn inmiddels begonnen dus automobilisten moeten hier rekening mee houden.

www.versgeperst.com