• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 24-jarige J.A.M. is vanmorgen door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor een geval van seksueel geweld en mishandeling van zijn vriendin, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het voorval vond plaats in 2012 in bijzijn van hun kind.

De man ontkende vanochtend dat het in die mate heeft plaatsgevonden als zijn vriendin had aangegeven bij de politie. Daarna trok zij die verklaring weer in maar de officier van Justitie was van mening dat dat onder bedreiging was gebeurd. De vrouw zou financieel afhankelijk zijn van de man. De officier van Justitie en de rechter geloofden hetgeen de vrouw in eerste instantie had aangegeven tegen de politie. De brief die zij later had geschreven werd niet serieus genomen.

Herhaling
De voorvallen van geweld en bedreiging van M. tegen zijn vriendin zou gedurende een lange periode hebben plaatsgevonden. In verband hiermee heeft de officier van Justitie een psychiatrisch rapport laten opstellen over de dader. Zowel psychiater als psycholoog achtten de man verantwoordelijk voor zijn daden. De psycholoog achtte de kans op herhaling groot en adviseerde daarom verdere begeleiding en hulp voor de man.

Ernstige daad
De rechter veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan achttien voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De rechter was heel helder in zijn uitspraak: “Je bent vandaag beschuldigd van een ernstige daad. Het betreft bedreiging en gebruik van geweld dat niet kan worden geaccepteerd. Juridisch gezien staat bedreiging met gebruik van geweld gelijk aan gewelddadigheid. In mijn uitspraak houd ik rekening met het feit dat je geen strafblad hebt.” Bij de uitspraak werd M. ook opgedragen zich onder begeleiding van reclassering te stellen.

1 reactie op “Drie jaar voor mishandelen vriendin”

  1. Levenslang onder toezicht houden lijkt me beter voor zo iemand.
    Dames jullie zijn gewaarschuwd,binnenkort loopt zo’n gek weer rond.