CURAÇAO – PAR wil de inhoud van de rapporten van Stichting Overheidsaccountantsbureau (SOAB) over Raffinaderij Isla , Integrated Utility Holding, Curoil en Bureau Telecommunicatie & Post behandelen in een Openbare Statenvergadering. “Gezien de ernst van de rapporten is dit noodzakelijk”, meent PAR.

Tijdens de behandeling in de openbare vergadering kan het parlement stelling nemen en beslissingen nemen over de rapporten.

Ministers
“Wij beschouwen het ook nodig dat het parlement voldoende tijd krijgt om met de betrokken minister van gedachten te wisselen over de inhoud van de verschillende rapporten”, aldus de oppositiepartij. “Daarom vragen wij om het rapport van 12 en 17 oktober over Refineria di Kòrsou (RdK) als apart agendapunt te behandelen. Dit geldt ook voor het rapport van 12 en 17 oktober over Integrated Utility Holding NV en het rapport van 16 oktober over Curoil.”

6 reacties op “PAR: ‘SOAB-rapporten openbaar behandelen’”

 1. Alle rapporten zijn gemaakt met als onderwerp eigendommen van de Curaçaose bevolking.
  Het maken van deze rapporten werd betaald door de Curaçaose bevolking.
  Kunnen de uitslagen van de onderzoeken niet publiekelijk verspreidt worden.
  Dat heet transparantie en respect voor de mensen.

 2. Worden de andere rapporten uit de PAR tijd ook openbaar gemaakt? Bijvoorbeeld die van het RK schoolbestuur die jaren achter zijn met het indienen van hun verslagen waardoor honderden miljoenen niet werden verantwoord?

 3. mee eens

 4. Zou interessant zijn als Wiels het niet durft. Openheid roept hij wel, maar nu maakte de PS zelf deel uit van de eerste regering die aanrotzooide…Vermoedt dat hij een smoes bedenkt.

 5. “The More You Know…………….” (met dank aan NBC).

 6. Mee eens, `name and shame` als dat nodig is. Zo openbaar als het maar kan!
  Mogelijk leren de volgende RVC leden dan dat er sancties staan op blunderende onkunde en ” We doe maar wat zolang het mij of mijn vriendjes uitkomt”. Er is lang genoeg gerotzooit met onze bedrijven.