CURAÇAO – Op verzoek van de officier van Justitie en de advocaat is vanmorgen de zaak tegen drie politieagenten aangehouden tot 22 mei 2013. De vrouw A. de la C (34) en de mannen E.G.S. (40) en H.J.E.A. (29) worden verdacht van zware mishandeling van twee verdachten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Op 2 september zouden de drie agenten van wijkteam Otrobanda een man uit de Roraimaweg en op 5 september een man uit Jan Doret hebben mishandeld na de aanhouding. De mishandeling zou gebeurd zijn ter hoogte van Koredor toen zij met de verdachten op weg waren naar Otrobanda. Ook op het politiebureau zouden de twee verdachten zijn mishandeld. De mishandelde mannen werden, zo blijkt uit het dossier, geschopt, geduwd, met de vuist geslagen en gestompt.

Rapporten

De zaak is op verzoek van het OM en de advocaat aangehouden. De officier van Justitie wilt voor alle drie de verdachten een Reclasseringsrapport alsmede een psychologisch en een psychiatrisch rapport laten opmaken. Ook willen de officier en advocaat extra getuigen laten horen. De rechter heeft de zaak nu terugverwezen naar de Rechter-commissaris voor de aanvullende onderzoeken. De zaak staat gepland op 22 mei om 08:30 uur.

www.versgeperst.com