• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De emigratiebeurs, Europa’s grootste evenement voor emigranten, komt er weer aan en ook dit jaar is emigratie begeleidingsbureau Na Kaminda te vinden in het ‘Caribische straatje’. De beurs trekt zo’n 10.000 bezoekers waarbij altijd grote belangstelling is voor de Caribische eilanden.

‘Na Kaminda’, gevestigd op Curaçao, begeleidt (r)emigranten, expats, studenten en (startende) ondernemers bij hun vertrek naar Curaçao of de BES-eilanden en regelt alle denkbare facetten voor de immigratie en/of bedrijfsoprichting. De organisatie richt ze ook op de toenemende stroom van remigranten die terug gaan naar hun geboorteland maar na erg lang in Nederland gewoond te hebben ‘de weg niet meer kennen’ op het eiland.

Caribische Straat
Op de beurs is de zogenaamde Caribische Straat gevuld met diverse makelaars, verzekeringsbureaus, verhuisbedrijven, emigratie begeleidingsbureaus, zoals ‘Na Kaminda’ en overheden, zoals het Kabinet van Curaçao. Momenteel emigreren jaarlijks meer dan 5.000 personen naar het Caribische gebied om daar te gaan wonen, werken of te ondernemen. Dat zijn er veertien per dag. De stijgende vraag naar geschoold personeel en nieuwe ondernemers in het Caribische gebied wordt op de eerste plaats veroorzaakt door de ambitie van het Caribische gebied om de gezamenlijke handel te vergroten en te investeren.

Presentaties
Geraldine Smeulders, adviseur Werving en Selectie van het Kabinet van Curaçao geeft een presentatie over wonen en werken op Curaçao en Hans Evers en Shendrich Obispo van Bestemming Bonaire geven een presentatie over wonen,werken en ondernemen op ons buureiland.Ook stichting Ban Boneiru Bèk, die zich richt op vacatures op Bonaire, staat weer op de beurs. ‘Na Kaminda’ staat op de beurs in Hal 2, stand 263 in het ‘Caribische Straatje’. De beurs vindt dit weekend plaats in Houten. Openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

www.versgeperst.com