CURAÇAO – De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA traint deze week twintig leden van het Korps. Dat maakt het consulaat van de Verenigde Staten op Curaçao bekend via een persbericht. De agenten worden getraind in wapenbehandeling, eigen veiligheid, tactische analyse en onderzoeksvaardigheden.

Attaché Greg Garza van de DEA (Drug Enforcement Administration) benadrukt dat het belangrijk is dat de agenten hun werk goed doen maar ook veilig naar huis kunnen aan het eind van de dag. Een deel van de training is daarom gericht op eigen veiligheid. Het Korps op Sint Maarten en Aruba krijgen binnenkort ook een training van de DEA.

2 reacties op “DEA traint politie op Curaçao”

  1. Hoe zou het staan met de aanbevelingen van de Raad voor de Rechtshandhaving?
    De raad is m.i. terecht begonnen met het begin van het strafproces. Als onze agenten geen procesverbaal kunnen schrijven dan wordt het helemaal niks. Begrijp de prioriteit dus niet helemaal, of het moet zijn om de Amerikanen te ‘pleasen’.. Wat zijn we goed bezig he?
    Maar hoe zit het met het aangifte proces?

    De Raad constateerde competentieproblemen in verband met het opnemen van aangiften. Het ging om taalproblemen maar ook materiële en formele gebreken, zoals het onvoldoende opnemen van de delictbestanddelen.

    Trouwens fijn naief dat deze agenten met foto in de krant komen, dan weten de drugs jongens en meisjes op wie ze moeten letten of onder druk zetten.. Waarom zetten we hun adressen en telefoonnummers er ook niet bij!

  2. Yeah, prima! Actie! Is er al begonnen met de bouw van een gigacomplex van gevangeniscontainers voor de ‘opslag’ van het straks massaal opgepakte gespuis?