• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – J.G. (34), E.A. (35), L.L. (45) zijn na hun hoger beroep niets opgeschoten. Zij tekenden hoger beroep aan nadat zij door het gerecht ieder voor zes jaar waren veroordeeld in verband met een cocaïnetransport van 167 kilo. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Zij werden op 25 maart 2012 omstreeks 06.00 uur op zee in territoriale wateren van Curaçao door de Kustwacht in de kraag gevat.

Bewijsmateriaal
Gelet op het bewijsmateriaal is het Hof van oordeel dat op grond van de bewijsmiddelen ‘buiten redelijke twijfel’ kan worden vastgesteld dat het vaartuig naar een ontmoetingsplaats buiten de territoriale wateren van Curaçao is gevaren. Daar heeft de overdracht van zes balen cocaïne plaatsgevonden. Het vaartuig is teruggevaren naar Curaçao. Bij het opmerken van de Kustwacht hebben de drie verdachten vermoedelijk alle balen overboord gegooid. Onder andere radarbeelden van de Kustwacht zijn gebruikt als bewijsmateriaal in deze zaak.

Vaartuig
Het Hof veroordeelde de drie mannen, allen werkzaam bij de Kompania Tou Kòrsou (KTK) conform de veroordeling door het gerecht. De veroordeling van zes jaar gevangenisstraf werd dus ook door het Hof bevestigd. Ook is het vaartuig ‘For Your Eyes Only’ van A., gebruikt voor het cocaïnetransport, door het Hof verbeurd verklaard.

1 reactie op “Drugskoeriers vangen bot bij hoger beroep”

  1. Goede uitspraak, misschien laten anderen dit soort activiteiten dan daarom uit hun hoofd.
    Bootje is te koop? 🙂