• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – D. de J. (27) en zijn broer D. de J. (24) zijn gisteren ook in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf, gelijk aan de veroordeling bij het gerecht. De broers moeten respectievelijk zeven en zes jaar de cel in. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Op 27 augustus 2011 wilden de verdachten samen met anderen nabij Mangusa Supermarkt een geldtransport van Servisio Panamericano de Vigilancia overvallen. Vlak hiervoor werden zij ter hoogte van de Kolegio Alejandro Paula nabij Snipweg door het arrestatieteam van de politie ontdekt.

Schietpartij
Zij hebben met hun gestolen zwarte Kia Sportage getracht de politieauto van de weg te rammen. Er ontstond een schietpartij waarbij eerst door de verdachten en daarna ook door de politie gericht is geschoten. Zij bleken zwaar bewapend met kogelvrije vesten en vijf vuurwapens waaronder een automatische vuurwapen M16.

Strafbaar

Het Hof (drie rechters) kwam tot dezelfde veroordeling als het gerecht. Zij achtte bewezen: medeplegen van poging tot doodslag meerdere malen gepleegd, medeplegen van voorbereiding van diefstal vergezeld door bedreiging met geweld en het medeplegen van vuurwapenbezit meermalen gepleegd. “Het bewezen verklaarde is strafbaar nu geen feiten of omstandigheden aannemelijk zijn geworden die de strafbaarheid ervan opheffen of uitsluiten”, aldus het Hof.

Excessief geweld
Psychische overmacht zoals door de verdediging naar voren gebracht, werd door het Hof verworpen. Dat er door het arrestatieteam excessief geweld zou zijn gebruikt achtte het Hof niet bewezen. Er was ook geen sprake van normschending. Noodweerexces in het geval van de jongere broer werd verworpen. Dat de jongere broer een jaar minder heeft gekregen zowel bij het gerecht als hoger beroep heeft hij te danken aan het feit dat hij geen strafblad had vooraf aan deze misdrijf.

1 reactie op “Schieten op politie ook in hoger beroep bestraft”

  1. Waarom niet meteen voor 20 jaar wegzetten?