• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie van Venezuela wil de tas die eind januari aanspoelde op Curaçao terug. De tas komt uit het vliegtuig dat 4 januari opsteeg vanuit Los Roques en sindsdien vermist is. Onder de inzittenden bevond zich de Italiaanse modeontwerper Vittoria Missoni.

De tas werd 28 januari aan de noordkust van Curaçao gevonden door een Duitse toerist. Volgens het Venezolaanse OM is de tas van een reiziger die in eerste instantie zou meegaan met de vlucht, maar uiteindelijk niet is gegaan.

Aan boord
Het vliegtuig steeg 4 januari op vanuit Venezolaanse eilandengroep Los Roques, 300 kilometer van Curaçao en verdween van de radar. Aan boord zaten zes inzittenden, waaronder de ontwerper Missoni. Dit weekend ging het gerucht dat er ook een lichaam van het vliegtuigje op Curaçao was aangespoeld, maar dat kon niet worden bevestigd.

2 reacties op “Venezuela wil aangespoelde tas terug”

  1. “Venezuela wilt aangespelde tas terug”, duidt er niet op dat er sprake is van geruchten, doch meer kennis van werkelijke feiten. Mijnersmening zou het OM van Venezuela eerder overleg moeten plegen. Het e.e.a. om zeker te zijn dat de inhoud een Venezolaan toebehoorde. Het lijkt me sterk dat Venezuela zulks eist zonder dat er sprake is van enig c.q. gerede waarheid dat de tas haar toebehoord. Overigens zou het meer dan redelijk zijn mochten zij dat eisen. Waar gaat het nou eigenlijk om. Een Venzolaans staatburger? Vittoria Misoni is toch een Italiaans modeontwerper en dus een Italiaan? Waarom eist het OM van Venezuela zulks??? Ik meen te herinneren dat de Isla NV Curaçao in eigendom toebehoort en er alleen sprake is van lease (lange termijn huur) aan PDVSA.

  2. Alleen als Chavez ook de rafinaderij mee terug neemt naar Caracas 🙂