CURAÇAO – De politie op Bonaire heeft afgelopen vrijdag een actie gehouden in verband met mogelijke illegale prostitutie en of er sprake was van exploitatie van (illegale) prostituees. Deze controle werd bij drie verschillende bars aan de Kaya Korona, de Kaya Patachi en de Kaya Karanja gehouden.

Tevens werd er gecontroleerd of de personen in het bezit waren van geldige documenten en of ze legaal dan wel illegaal op het eiland verbleven.

Bar
Een bar bleek gesloten en bij de andere twee werden zes personen gecontroleerd, waarbij van een vrouw het paspoort door personeel van de afdeling Vreemdelingentoezicht in bewaring werd genomen. Dit voor verder onderzoek. Bij deze actie is niemand aangehouden, wel wordt er verder onderzoek gedaan.

3 reacties op “Actie in verband met mogelijk prostitutie”

 1. Er kan alleen sprake zijn van illegale prostitutie als er ook legale bestaat.
  Anders is gewoon prostitutie verboden en voor zover ik weet is dat op Bonaire niet het geval.
  Natuurlijk moet er gecontroleerd worden op illegaal verblijf en op het uitbuiten van legaal verblijvende personen.
  Het lijkt mij dus een goede actie. Begin met zoiets zodra er onrechtmatigheden worden vermoed, wacht niet tot het uit de hand is gegroeid.

 2. @mljz: er is geen illegale prostitutie. Er wordt hiermee wrs. gedoeld op prostituees die illegaal zijn. Of er wordt gedoeld op een hoerentent die op illegale wijze de prostituees behandelt (uitbuit) – wat dan ook de beschuldiging is ten aanzien van jouw ‘legale hoerentent’.

 3. Heeft de politie op Bonaire geen andere prioriteiten!
  Gedoog de illegale prostitutie zolang de enige legale hoerentent gesloten is.